29 °C Budapest

Kötelező kampány: filmszakadás?

Pénzcentrum
2007. május 17. 10:30

Megszüntetnék a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (kgfb) év végi kampányát, általános lenne az aktív kárrendezés, és a magyar kgfb szabályozást az unióshoz igazítanák - hangzott el a PSZÁF II. Biztosításkonferenciáján.

Az autó szekcióban részt vevő biztosítási szakemberek véleménye szerint az év végi kgfb-kampány megszüntethető azzal az egyszerű előírással, amely az autó vásárlásának időpontjához köti a biztosítás évfordulóját, oly módon, ahogy ez most a casco biztosítások esetében történik. Nagyobb gond, hogy mikor hirdessen a biztosító díjat, illetve készen áll-e az infrastruktúra egy váltásra. Az alkuszok és közvetítők véleménye még nem hangzott el ezzel a gondolattal kapcsolatban, bár ami késik, nem múlik...

Természetesen, csak úgy mint a kötelező körüli "őrület" megszüntetéséről, a díjhirdetésről sincs konszenzus a társaságok között. Az egyik tábor szerint gyakorlatilag mindegy, hogy melyik hónapban, de csak évente egyszer legyen díjmeghirdetés, míg a másik tábor megengedné, hogy akár évi négy alkalommal hirdessenek új díjat. Az évi egyszeri hirdetés (ez a mai gyakorlat is) megfontoltságra készteti a biztosítókat, nem tesznek "puffert" a díjakba, hiszen azokat egy évig tartani kell. Az ellentábor szerint a gyakoribb hirdetés - a piaci viszonyok szerint - lejjebb vihetné a díjakat.

A konferencián tartott vitából kiderült, hogy szándék van, megoldási alternatívák is kezdenek körvonalazódni a témával foglalkozó szakemberek fejében. Azonban, az úton még nem indult el senki, sőt még az út sincs kijelölve...

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22