4 °C Budapest

Újra fókuszban a MÁV- érdemes kivárni a kötelezővel

Pénzcentrum
2006. november 17. 10:15

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elkezdte a helyszíni vizsgálatot a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél - mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felügyelet nyáron függesztette fel a MÁV Biztosító Egyesület tevékenységét a nyilvántartási rendszerben tapasztalt hiányosságok miatt.

A felfüggesztés november 30-án jár le, a biztosító addig nem köthet új kötelező biztosítási szerződéseket. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem szerezhet ügyfeleket már társaságoktól. A biztosítót váltani akaró ügyfelek november végéig mondhatják fel meglévő szerződéseiket, s december végéig kell megkötniük az újat a kiválasztott biztosítóval. A MÁV biztosító is közzétette 2007-es tarifáit, ám ahhoz, hogy élvezhesse az átkötésekből adódó ügyfél-gyarapodást, a PSZÁF-nak fel kell oldania a felfüggesztést. Mivel a tiltást a felügyelet egyszer már meghosszabbította fél évre, annak további megtoldására nincs mód. Ha a PSZÁF mégsem tudja november végéig lezárni megnyugtatóan a vizsgálatot, akkor egyéb intézkedéseket kell hoznia.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?