4 °C Budapest

Megvert rendőrök - Ki fizet meg érte?

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 09:30

A Generali-Providencia Biztosító duplán érintett a múlt heti Szabadság téri. Mivel a társaság nemcsak az MTV vagyon-, hanem a rendőri állomány élet- és balesetbiztosítójaként is érintett volt a múlt hétfői eseményekben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A rendőrökre még a korábbi Belügyminisztérium kötött szerződést a társasággal, a jelenleg is érvényben levő biztosítás a hivatásos rendőr-, határőr- és tűzoltósági állományra terjed ki, összesen mintegy 60 ezer főre - tájékoztattak a hatáskört átvevő Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban (IRM), a Napi Gazdaságot.

A feltételek értelmében a biztosító baleseti halál és rokkantság esetén szolgáltat, de kártérítést fizet a kórházban töltött napok után és külön műtét esetén is. Előre meghatározott összeg jár a megsérült rendőröknek csonttörés és égési sérülés után.

A múlt heti események nem szerepelnek kizárásként a szerződésekben. Ugyanis, csak a háborús események mentesítenék a biztosítót a kártérítés felelőssége alól. A zavargások azonban nem minősülnek háborús cselekménynek. A szolgálatban lévő rendőrök sérülései balesetnek minősülnek, így a biztosító kockázatviselése kiterjed a szolgálati sérülésekre.

Azonban eddig még nem érkezett kárbejelentés a Generálihoz. A társaság a szerint ezekben a napokban az érintettek és családtagjaik a gyógyulással vannak elfoglalva, és csak ez után várhatóaka bejelentések.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?