Megváltozott az időjárás, vagy ez valami más?

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 16:00

Az utóbbi évek megváltozott időjárására jellemző, hogy a nyári hónapokban előforduló viharok mind több anyagi kárt okoznak a lakosságnak. A Generali-Providencia Zrt. adatai szerint az időjárás által előidézett káresemények száma a nyári hónapokban más évszakokhoz képest kiugróan magas.

A biztosító összehasonlította az elmúlt három év lakáskár adatait a júniustól augusztusig tartó időszakra. A Generalihoz 2004-ben 13 764, 2005-ben 16 185 és 2006-ban már összesen 17 944 lakáskár bejelentés érkezett a jégesők, viharok és esőzések miatt. "Ez azt jelenti, hogy a 2004-es évhez képest több mint 4000-el nőtt a viharok és elemi csapások okozta lakáskár bejelentések száma."- mondta Papp-Váry Borbála kommunikációs vezető.

Papp-Váry szerint az idei évben a Generalinál a három vizsgált hónapban a kárráfordítások összege meghaladta a 1, 256 milliárd forintot. 2005-ben ez az összeg 899 millió, 2004-ben mindössze 737 millió forint volt. Szintén megfigyelhető tendencia, hogy az utóbbi években ebben az időszakban augusztus hónapra jut a legtöbb kárbejelentés. Ez a szám idén 7070 darab volt. Az adatok alapján az is kijelenthető, hogy a nyári hónapokban keletkező lakáskár-esetek az egész éves bejelentésekhez képest arányaiban is meghatározó részt tesznek ki.

Véget ért a nyaralási szezon is, kiürülnek az üdülőövezetek, üresen maradnak a nyaralók. Egyre több honfitársunk szeretné biztonságban tudni hátrahagyott nyaralóját, illetve az abban hagyott értékeit és kér biztosítási védelmet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nyaralókat a biztosítók többsége a lakásokhoz hasonlóan biztosítja, ami azt jelenti, hogy általában ugyanazokra a kockázatokra szól a fedezet. Vannak azonban különbségek, amelyekre a tulajdonosoknak oda kell figyelniük, tudtuk meg Papp-Váry Borbálától. Ha a nyaraló lakatlan, nem terjed ki a biztosítási védelem a különösen nagy értékű ingóságokra: ékszerekre, készpénzre, értékpapírra. Ugyanígy nem biztosítottak például vállalkozói tevékenység vagyontárgyai, okmányok, kéziratok, tervek és dokumentációk, valamint az adathordozókon tárolt információk sem.

A nyaralókat a Generali ügyfelei elsősorban a betörésektől féltik, ezért nem tanácsos a nyaralóidény lezárulta után a komolyabb vagyontárgyakat a hétvégi házban hagyni. A biztosító szerint az üdülő-övezetek fokozottabban ki vannak téve a betöréses lopás veszélyeinek és sok esetben - éppen a nyaralók idényhez köthető látogatottsága miatt - a betörés tényének észlelése is az elkövetéstől számított pár hétbe is beletelhet. "A nyaralóbiztosításoknál kiemelt jelentőségű a téliesítésnél a megfelelő víztelenítés, amely egyben a biztosítottak kármegelőzési kötelezettsége is."- tette hozzá Papp-Váry.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Bankmonitor  |  2023. február 6. 17:35
Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?