2 °C Budapest
Man fueling car with bio diesel pump in garage.

Változás élesedett a benzinárstop-szabályoknál: sok autósnak fog fájni, ők állják a cechet

2022. október 4. 10:32

Bár a benzinárstop év végéig marad, egy másik kedvezményt nem hosszabbított meg a kormány: a kutasoknak október elsejétől már a hatósági árral érintett üzemanyagok után is tagi hozzájárulást kell fizetni a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség kasszájába. Ez a benzin esetében literenként 1,99 forint, a gázolajnál pedig 1,86 forint - a többletköltségeket pedig a nem hatósági áron tankolók fizethetik meg.

Bár a kormány év végéig kitolta a benzinárstopot, egy másik kedvezményt azonban nem hosszabbítottak meg decemberig - ez pedig sok magyar autósnak fájhat. Ugyanis, mint kiderült, a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség részére fizetendő tagi hozzájárulás alóli mentesítése 2022. október 1-jével megszűnik a hatósági árral érintett üzemanyagoknál - hívta fel a figyelemet a szövetség.

Mindez annyit jelent, hogy a kutasoknak a benzin esetében literenként 1,99 forintot, a gázolajért pedig 1,864 forintot kell befizetni a kasszába.

Ez persze nem érinti a 480-as hatósági árat, de a kereskedők a piaci árakba beépíthetik: vélhetően ez a változás is közrejátszik abban, hogy a piaci áron tankolóktól a 95-ös benzin literjéért bruttó 25 forinttal kérnek majd többet szerdától, a gázolaj piaci literára pedig bruttó 18 forinttal emelkedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?