Címke: benzináremelés (30 cikk)

Pénzcentrum | 2011. december 27. 13:34

Benzináremeléssel zárul az idei év

Szerdától bruttó 5 forinttal emeli a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára nem változik.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 5. 13:51

Brutális benzináremelés vár az autósokra a héten

Szerdán nulla órától literenként bruttó 7 forinttal emelkedik a benzin és 5 forinttal a gázolaj ára. Az emelés hatására akadhatnak benzinkutak az országban, amelyeknél a hét második felétől átlépi a 95-ös nafta ára a lélektani 400 forintos határt.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 3. 04:44

Ahol 400 forintért mérik a benzint: itt a lista

Ismét bekövetkezett az, amit már régóta sejtettünk: a benzin literenkénti ára megközelítette a 400 forintos lélektani határt egyes hazai töltőállomásokon. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte azon kutak listáját, ahol a legdrágábban mérik a 95-ös benzint az országban. E mellett cikkünkben kitérünk arra is, hogy a hazai üzemanyagárak miként viszonyulnak a környező országok áraihoz.

Pénzcentrum | 2011. február 25. 16:58

Nyakunkon az 500 forintos benzinár?

A közel-keleti nyugtalanságokra reagálva az utóbbi napokban egyre aggasztóbb olajár jóslatok láttak napvilágot. Egyes elemzők szerint ha érdemi kitermelés kiesésre sor kerül, az árfolyam a 200 dolláros magasságokba ugorhat pár hónap leforgása alatt. Bár azt nehéz megmondani (a számos befolyásoló tényező miatt), hogy az előrejelzések ténylegesen is bekövetkeznek-e, mégis érdemes eljátszani a gondolattal. Mennyibe kerül majd egy liter benzin, ha az olajár valóban a 200 dollár feletti magasságokba száguld?

Pénzcentrum | 2011. február 24. 15:32

Sokkoló benzináremelés jöhet: ez áll a háttérben

Hatalmas szárnyalást mutatott az olaj árfolyama az utóbbi napokban, a pénteki értékéhez képest a Brent 13%-kal került feljebb a líbiai kitermelés kiesésről érkező hírek hatására. A hirtelen felfutás a magyar lakosság pénztárcáján is érezteti majd hatását, hiszen az olajár emelkedésével párhuzamosan az üzemanyagok tőzsdei jegyzésára is egyre nagyobb magasságokba kapaszkodik. Mivel a forint árfolyama sem erősödött érdemben a héten, a hazai fizetőeszközben mért üzemanyagok átlagára jelentős, 5% körüli emelkedést mutat. Pusztán ezek alapján azt valószínűsítjük, hogy a MOL jövő héten a piaci folyamatokra reagálva újabb jelentős, 5 forintos, vagy afeletti áremelést hajthat végre.

Pénzcentrum | 2011. január 17. 18:02

Így pazarolnak gazdagék - van akinek nem számít a benzináremelés

Nem csak hazánkban szökött az egekbe az üzemanyag ára. Nagy-Britanniában vannak kúthálózatok, ahol a benzin literenkénti ára meghaladja az 500 forintot is. Azonban vannak, akiket ez cseppet sem érdekel és megragadnak minden alkalmat, hogy pazarló életvitelükkel villogjanak.

Pénzcentrum | 2010. december 27. 15:02

Dermesztő benzináremelés! Ettől lefagynak az autósok

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a MOL bruttó 5 forinttal emeli a benzin és 6 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát szerdán 0 órától, így az üzemanyagárak a héten újabb csúcsra futnak.

Pénzcentrum | 2010. december 8. 06:54

Kínzó benzináremelés! - Nem fájna, ha...

Bár nominális értelemben soha nem tankoltak ilyen drágán a magyar autósok, a jelenlegi benzin és gázolajárak reálértéken nézve még a 2009. júliusi jövedéki adó és ÁFA emelés, illetve a 2010. januári újabb jövedéki adó emelés hatására sem futottak új csúcsra. Ez vélhetően a hazai autósokat cseppet sem vigasztalja, ahogy az a tény sem, hogy az utóbbi másfél év adóemeléseinek köszönhetően most 10%-kal (literenként hozzávetőlegesen 30 forinttal) magasabb áron tankolnak.