18 °C Budapest
Pofátlanság: sorra kapják a gigabírságot a pesti autósok ebben a kereszteződésben

Pofátlanság: sorra kapják a gigabírságot a pesti autósok ebben a kereszteződésben

2020. augusztus 28. 14:01

Bódító hatású lehet az édes sütemények illata, ugyanis a II. kerületi Daubner cukrászdába érkező, és onnana távozó, autósok rendre megszegik az alapvető KRESZ-szabályokat. Ezt a rendőrök is tudják, néhány hetente vérbeli vadászatot rendeznek a környéken - de ez sem segít a helyzeten.Válogass a kedvezményes személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A II. kerületi Daubner cukrászdába autóval érkező (vagy onnan távozó) vendégsereg az élő bizonyíték arra, hogy az úri szokásjog még az olyan egyértelmű alapszabályokat is felülírja, mint a KRESZ. Hiába tilos ugyanis a Pusztaszeri útról, az alulról érkezőknek balra bekanyarodni a cukrászda parkolóházába, és ugyanez a helyzet a kifelé hajtóknak is (záróvonal van!), a sietős vendégek rendre fittyet hánynak az előírásra. Sőt, az sem zavarja a türelmetlen autósokat, ha ezzel akadályozzák a szabályosan haladókat.

Jól tudják ezt a rendőrök is, hétvégente ugyanis sorra kapják ki, és bírságolják meg a (az Alsó Zöldmáli út-Pusztaszeri út sarkán drosztolnak) pofátlan autósokat. A vicc az egészben az, hogy a felfele érkezőknek kb. 100 méter plusz lenne szabályosan ráfordulni a parkolóra, és a távozóknak sem lenne több fél percnél, ha a KRESZ-szabályait betartva indulnának el a hegyre hazafelé.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?