7 °C Budapest

Újratervezés a vírus miatt: kiderült, bezárják-e a hazai mozikat

2020. október 7. 14:24

A hazai Cinema City-k tulaja több országgal ellentétben nem tervez bezárást, bár jelentős a forgalom visszaesése a járvány miatt. Ameddig nem várhatók amerikai szuperprodukciók, több magyar filmmel terveznek újra.

Miután a Cinema City tulajdonosa, Mooky Greidinger rengeteg régóta várt nagy költségvetésű film elhalasztása után bezárta mozijait az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, joggal merült fel a kérdés, hogy készül-e hasonlóra a hozzá tartozó magyar mozik esetén is. Buda Andrea, a Cinema City-mozikat üzemeltető Magyar Cinema Kft. marketing- és PR-igazgatója a 24.hu kérdésére azt közölte:

Nálunk és a közép-európai régióban nem terveznek mozibezárásokat.

Mint mondta: maximum akkor lehet erről szó, ha a járványügyi korlátozások miatt újra be kell zárnia a filmszínházaknak, vagy a gyártások olyan mértékben lesznek elhalasztva, hogy nem tudnak már mit bemutatni a nézőknek. A cégvezető arról is beszélt: amíg New Yorkban és Los Angelesben, két rendkívül fontos piacon nem lehetnek nyitva a mozik, igazán komoly stúdiófilmekre a világ más részein sem számíthatunk. Ez alatt tehát a hazai mozizók több magyar filmre számíthatnak, ezzel kapcsolatosan már elkezdték az újratervezést, már tárgyalnak erről a hazai forgalmazókkal.

E mellett a közönség számíthat francia vagy észak-európai filmekre és kisebb vagy középkategóriás amerikai produkciókra is. A portál kérdésére arról is beszélt: nem készülnek rövidebb nyitva tartásra, mégha a nyáron erre rá is kényszerültek. Bár Buda azt elképzelhetőnek tartja, hogy ősszel megint csak délutántól kezdve tartanak nyitva a mozik.

A dolgozóikról elmondta: a cég állandó 100-150 fős dolgozói köre egyben maradt, noha most a normális üzletmenethez képest nagyjából fele annyian dolgoznak a Cinema City-nél. Ez úgy lehetséges, hogy elküldtek több ezer diákmunkást. A nagy sikerű Tenet bemutatójakor ugyan ismét többen mehettek hozzájuk dolgozni az iskolaszövetkezeteken keresztül, de azóta ismét kevesebb diákmunkásra tartanak igényt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem