11 °C Budapest

Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról

Pénzcentrum
2012. november 20. 12:05

Újabb üzletlánc zárhatja be magyarországi boltját. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a Debenhams ruházati lánc kivonulhat a piacról, és hamarosan bezárhatja magyarországi üzletét.

Kivonulhat Magyarországról a Debenhams ruházati üzletlánc. A Pénzcentrum.hu piaci információi szerint a brit lánc bezárhatja egyetlen magyar boltját, ami a budapesti Westend City Centerben található. Az üzlet kínálatában női- és férfiruházat, a sportostól az alkalmiig, táskák, cipők és egyéb kiegészítők valamint hálóruhák is szerepelnek, de gyermekruházatot és lakberendezési termékeket is forgalmaznak.

Fotó: Debenhams Facebook (a képet november elején töltötték fel)


A láncnak 170 üzlete van Nagy-Britanniában és további 60 nemzetközi franchise partnere. A magyar boltot egy román franchise partner, a Debro Holding üzemelteti. A Debenhams évekkel ezelőtt már nyitott egy boltot a budafoki Camponában, az áruház azonban változó sikerrel működött, ezért kivonultak a magyar piacról.

Kivonul a Bricostore Magyarországról, magyarázkodik a vezér: KATTINTS!

Megint elmennek

A Pénzcentrum.hu piaci forrásai arról számoltak be, hogy az üzletnek már legfeljebb hónapjai lehetnek hátra. Munkatársunk helyszíni tapasztalatai szerint a boltban (alapterületéhez illetve a Westend többi üzletéhez képest mérve is) kimondottan kevés a szezonális - téli- árukészlet, emellett pedig az összes terméket hetek óta akcióban, nyomott áron kínálják. Úgy tűnik, hogy az új termékek hiányoznak a polcokról, mintha az árukészlet egy részét már nem akarnák utántölteni.

Fotó: Debenhams Facebook (a képet november elején töltötték fel)


Információink szerint az eladók egy része is tudni véli, hogy hamarosan elbúcsúzhatnak munkahelyüktől. Beszédes, hogy a Debenhams Magyarország hivatalos Facebook-oldalát gyakran frissítik, mégsem reagálnak a bezárásra irányuló vásárlói kérdésekre, kommentekre. A megszólaló törzsvásárlók az őszi/téli árukészletet hiányolják, megjegyzik, hogy az üzlet kong az ürességtől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lapunk szerette volna ellenőrizni az üzlet bezárásáról keringő piaci híreket. Megkeresésünkre azonban sem az áruházlánc magyarországi munkatársai, sem az üzemeltető Debro Holding nem reagált. Kerestük a Westend menedzsmentjét is, cikkünk megjelenéséig azonban ők sem válaszoltak kérdéseinkre.

Címlapkép: Debenhams Facebook

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm