15 °C Budapest
Senior woman shopping for groceries in a supermarket.

Sűvít a forint: tényleg véget ért a horrordrágulás időszaka Magyarországon?

2023. január 26. 19:14

Olcsóbb lett többek között az import trappista sajt és gyümölcslé a hazai boltok egy részében – tudta meg az RTL Híradója. 

Néhány hónap alatt több mint 10 százalékkal erősödött a magyar valuta, csütörtökön 387 forintért is adtak egy eurót. Megfordult Magyarország megítélése a befektetők szemében a Portfolio szerint tudta meg az RTL Híradó. Jövő héten az üzemanyagok ára is csökkenhet.

A várakozások szerint idén erősebb lehet a forint, mint tavaly volt, feltéve ha hozzájutunk a beragadt uniós pénzekhez és nem ragad be az infláció és nem szállnak el ismét az energiaárak. 

Az is kiderült, hogy már 30 százalékkal is olcsóbb a külföldről behozott trappista sajt, mint egy hónappal ezelőtt, de olcsóbb lett a gyümölcslé és a tea is - ezt a kereslet hónapok óta tartó csökkenése kényszeríti ki.


 
 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?