25 °C Budapest
Close up of young woman picking fresh strawberries in organic strawberry farm. She is holding a basket with freshly picked strawberries. Experiencing gardening and harvesting. Woman in nature, sustainable lifestyle

Itt Lidl májusi csodafegyvere: új szintre lép az árháború, csütörtöktől indulhat a roham

2024. április 29. 08:16

Becslések szerint körülbelül 1000-1500 szamócatermelő lehet ma Magyarországon, ők szoktak a nagybanin is értékesíteni. Rengeteg a nagyon kis területen gazdálkodó, a piacon időnként kis mennyiségekkel megjelenő termelő is, róluk azonban nincs hivatalos adat - írja a HelloVidék. A piacokon, út szélén már fel-felbukkannak a magyar termelők, jellemzően fóliasátras eprekkel, a szabadföldi szamócára viszont még várni kell.

Az előző években egyértelműen nőtt a magyarországi szamóca termőterület, míg 2020-ban 550 hektár volt, addigra ma már 656 hektár a TERA által rögzített hivatalos terület, de a kis-termelőkkel együtt körülbelül 880-920 hektárra becsülhető a teljes szamócatermő felület Magyarországon (a nagyon kis, szétszórt területek miatt nehéz pontosan összesíteni). A legnagyobb termőterületek Baranya, Bács-Kiskun és Pest vármegyében vannak.

Mennyi a szamóca kilója jelenleg?

Április végén 1800-1400 Ft között alakul a termelői ár a nagybanin, és a görög eper is körülbelül 1000-1200 Ft/kg között lehet, mert 1600 Ft-ért adják a kereskedők. A már nyitva tartó "Szedd magad" helyeken a friss gyümölcs ára általában (online fórumok szerint) 2300-2500 Ft/kg körül mozog - írja a lap.

Az áruházak kínálatát tekintve: a Spar online webshopjában 500 grammos kiszerelésben 990 forintért kapható az eper, a Tesco online kínálatában 1832 Ft/kg-os áron vásárolható meg, a LIDL akciós újságjában pedig akár 1398 Ft/kg-os áron is találunk epret - csütörtöktől az 500 gramos eper ára 639 forint lesz, vagyis kilója 1278 forint.

A teljes cikk a Szedd Magad akciók pontos helyszíneivel HelloVidék oldalán olvasható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tavaly májusban amíg a nagyobb boltokban még mindig 3000 forint feletti áron volt kapható a szamóca kilója, a piacokon már 1700-1900 forintos árakba is bele lehet futni - írta az Agrárszektor. A "Szedd magad!" gyümölcsösökben pedig akár 800-1800 forintért is hozzá lehetett jutni a közkedvelt gyümölcshöz. Így aki nagyobb mennyiségben, pl. befőzésre vásárolna epret, annak még érdemes kicsit várnia vele.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem