Autumn gardening. Gardener cleaning backyard. Wheelbarrow with fallen leaves

Gyönyörű növényekről tett sokkoló kijelentést a magyar kertész: nem biztos, hogy megéri megvenni őket

2024. április 25. 08:14

Tavasszal színes és változatos növénykínálatból válogathatunk a vidéki kertészetekben. Mindeközben a helyi éghajlatnak és talajviszonyoknak megfelelő növények iránti igény is növekszik, mivel ezek hozzájárulnak a biodiverzitás megőrzéséhez és fenntartásához – írja a HelloVidék.hu. A portál most szakemberekkel beszélgetett a kérdéskörről.  

A HelloVidék Boross Dávidot, az Oázis Kertészeti Kft. ügyvezetőjét és Megyeri Szabolcsot, a Neumann János Egyetem kertészeti karának címzetes docensét kérdezte arról, hogy leginkább mely növények és kerti termékek iránt érdeklődnek a vidéki kertbarátok, illetve arról, hogy milyen szerepük van ezeknek a növényeknek a helyi biodiverzitás fenntartásában, növelésében.

"Sok offline kertészetben találkozhatunk olyan növényekkel, mint a páraigényes örökzöldek vagy a japán juharok, amelyek bár látványosak, de nem feltétlenül alkalmasak a magyarországi környezetre. Ezek a növények gyakran csak intenzív gondozás mellett maradnak életben, vagy így sem" - mondta el többek között Megyeri Szabolcs a portál megkeresésére.

Ha érdekel a teljes interjú, kattints a HelloVidék cikkére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem