20 °C Budapest
closed barrier, stop sign in the food grocery store supermarket, temporary closed cash terminal

Elrendelték, jön az újabb kötelező boltzár: így változik az Aldi, Lidl, Tesco, Spar, Auchan nyitvatartása

2024. április 27. 14:33

Május elseje idén szerdára esik, amely munkaszüneti nap lévén azt is jelenti, hogy a legtöbb bolt is zárva lesz. Mutatjuk az Aldi, Auchan, CBA, Príma, Lidl, Metro, Penny, Spar és Interspar, Tesco, illetve a gyógyszertárak, benzinkutak, és egyéb kisboltok keddi, szerdai és csütörtöki nyitva tartását.

2024. május 1., azaz a Munka ünnepe szerdára esik, amely hagyományosan munkaszüneti nap Magyarországon (is). Ez az extra pihenőnapon túl azt is jelenti, hogy nem lesznek nyitva a boltok most szerdán, legalábbis többségük szintén tartja az ünnepnapot. A Pénzcentrum összegyűjtötte, meddig lehet még kedden bevásárolni, mely üzletek lesznek zárva május 1-jén, illetve hány órakor nyitnak ismét a boltok csütörtökön.

Körképünk alapján egyértelmű a helyzet: szinte az összes nagy áruházlánc zárva lesz május elsején, közülük kivételt a multik benzinkutas kisboltjai, illetve a non-stop rendszerben üzemelő kisebb láncok jelentenek majd. Nézzük, hogyan alakul a nyitvatartási idő az alábbi láncokban: Aldi, Auchan, CBA, Príma, Lidl, Metro, Penny, Spar és Interspar, Tesco.

Az Aldi diszkontok nyitvatartása május 1-jén

Május 1-én az összes Aldi diszkont zárva lesz. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos nyitvatartás (jellemzően 6:30-21:00/22:00)  szerint tartanak nyitva az üzletek.

Az Auchan hipermarketek nyitvatartása a Munka ünnepén

Május 1-én, szerdán az Auchan hipermarketek is egytől-egyig zárva tartanak. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos hétköznapi nyitvatartás szerint (jellemzően 6:00-21:00) tartanak nyitva az áruházak.

A CBA nyitvatartása május elsején

Május 1-én, szerdán a CBA és Príma boltok is jellemzően zárva tartanak. Mivel azonban a lánc egységei jellemzően franchise rendszerben működnek, így akadhatnak boltok, amelyek kinyitnak, ezekről tájékozódni a CBA weblapján elérhető boltkereső alkalmazásban lehet. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos keddi nyitva tartás (jellemzően 6:30-21:00)  szerint tartanak nyitva a CBA-k.

A Lidl diszkontlánc nyitvatartása május 1-jén

Május 1-én, szerdán a Lidl minden diszkontja zárva lesz. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos keddi és csütörtöki nyitvatartás (jellemzően 6:30-21:30)  szerint tartanak nyitva a lánc diszkontjai.

A Metro áruházak nyitvatartása a Munka ünnepén

Május 1-én, szerdán a Metro nagyáruház egységei is zárva tartanak. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos nyitva tartási idő szerint (jellemzően 5:30-21:30)  várják a vásárlókat az áruházakban.

A Penny diszkontok nyitvatartása május elsején

Május 1-én, szerdán, az Aldihoz és a Lidl diszkontjaihoz hasonlóan a Penny egységei is zárva tartanak. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos nyitvatartás szerinti üzemben (jellemzően 6:00-21:00) lesznek nyitva a diszkontok.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Spar szupermarketek és az INTERSPAR áruházak nyitvatartása május 1-jén

Május 1-én, szerdán természetesen a Spar szupermarketek és az Interspar áruházak is többnyire zárva tartanak. A Munka ünnepén, kedden viszont kivételt jelentenek az OMV töltőállomásain működő Spar express üzletek, melyek természetesen az ünnepnapok alatt is elérhetőek. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos nyitva tartási idő (jellemzően 6:30-21:30) alapján lesznek látogathatóak az üzletek.

A Tesco boltok nyitva tartása május elsején

Május 1-én, szerdán a Tesco is zárva tartja egységeit. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos menetrend (jellemzően 6:00-22:00) szerint térhetünk be a Tesco áruházaiba.

Gyógyszertárak, benzinkutak, non-stop üzemelő kisboltok

Jó tudni, hogy május 1-jén, szerdán a patikák többsége is zárva lesz Magyarországon, ezért az érintetteknek gondoskodniuk kell előre a szükséges gyógyszereikről. Kivételt jelentenek persze az ügyeletes patikák, ahol mindig van betegfogadás, ezek elérhetőségéről az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) gyógyszertár-keresőjében lehet tájékozódni.

A trafikok tulajdonosi döntéstől függően maradhatnak nyitva. Mint azt feljebb már említettük, a Munka ünnepén is nyitva lesznek a benzinkutas boltok, illetve Budapesten a non-stop üzemelő Roni és Manna egységei is. A teljesen magán kézben lévő, egyedi kisboltok pedig szintén saját hatáskörben döntenek arról, nyitva tartanak-e 2024.05.01-jén.

Kutatás: a kereskedelmi márkás termékek megítélése Magyarországon

A saját- avagy kereskedelmi márkák térhódítása kéz a kézben jár természetesen a fogyasztók árérzékenységével, amelyet egy-egy gazdasági válság, és a nyomában kialakuló egzisztenciális problémák csak még inkább tetéznek. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mindezek ellenére milyen is ezen olcsóbb, helyettesítő termékek megítélése a fogyasztók körében. A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről.

Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. A kutatás név nélküli és önkéntes, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mindösszesen néhány percet vesz igénybe. A kutatás eredményeit a Pénzcentrum online felületén fogjuk közzétenni. Köszönjük, hogy részt veszel a kutatásban!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem