17 °C Budapest
Pescara, Italy - August 29, 2012: Ikea is the worlds largest retailer of home furnishings. people walking in the pass of car parking in front the IKEA sign in the store of Pescara, Abruzzo, Italy.

Újabb áremelésre készülhet az IKEA: beütött az infláció és az energiaválság

2023. január 16. 13:31

A svéd vállalatcsoport vélhetően az Ukrajnában zajló háború által generált ellátási problémák miatt tavaly világszerte drágított, és több helyen – köztük Magyarországon is – lerövidítette nyitvatartási idejét - írja a vg.hu.

Hivatalos közlemény nem érkezett, de a budaörsi áruházába betérve azzal szembesültünk, hogy januárban több termék, bútor ára újfent megváltozott. Ezzel akpcsolatban a vállalat az alábbiakat közölte a lappal:

"Az IKEA hosszú távú stratégiája szerint törekszik arra, hogy termékeit megfizethető szinten tartsa. Azonban az infláció, illetve a nyersanyag- és energiaárak emelkedése hatással vannak az árakra."

A cég kiemelte, hogy folyamatosan keresi a lehetőségeket, amelyekkel csökkentheti az árait, több népszerű árucikkükért – például a Kallax polcok, a Brimnes és Songesand fiókos szekrények – már most kevesebbet kell fizetni.

Ahogy arróp novemberben beszámoltunk, augusztus óta jelentősen megdrágult több kedvelt bútordarab is az IKEA-ban. A cég még év elején jelentette be, hogy „kisebb” áremelésre lehet számítani, amit azóta is hónapról hónapra érezhetünk a pénztárcánkon. Találtunk olyan terméket, ami augusztusi összesítésünk óta 45 százalékkal drágult meg és számos terméknek akár az ötödével, vagy a negyedével is többe kerül, mint három hónappal ezelőtt. A 21 vizsgált termék közül semminek sem csökkent az ára, és mindössze 9 termék kerül ugyanannyiba, mint augusztusban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm