2 °C Budapest
Woman with face mask buying presents, looking at camera.

Itt korzózik hamarosan rengeteg magyar: összekötik a kellemest a hasznossal

2021. április 12. 22:02

Az Auchan Korzók magyarországi üzemeltetője, a Nhood Services Hungary Kft. tavaly döntött a soroksári korzó felújítása mellett. Ehhez a márkához országszerte 18 áruházban csaknem 650 üzlet, szolgáltató, étterem és kávézó tartozik, ezeket átlagosan 70 millió vásárló látogatja évente. A soroksári üzletközpont felújítása az üzemeltető egyik fontos idei projektje. Az átalakítást az is indokolta, hogy a vásárlók által rendkívül kedvelt, és a bérlők szempontjából is kiemelt helyszín már nem mindenben felelt meg a modern piaci igényeknek.

A felújítással a közleményük szerint nemcsak korszerűbbé és esztétikusabbá válik az üzletközpont, de szolgáltatásai is bővülnek. A munkálatok során az üzletsor és az ételudvar területén többek között 5000 m2 új hidegburkolat és több mint 200 új lámpa kerül elhelyezésre.

A munkálatok az épület külső homlokzatát nem érintik, viszont teljes körű modernizálásra kerülnek az üzletsori folyosók, mosdók, illetve az ételudvar területe, ami a korszerűsítés mellett egy tágas, nyitott terasszal is bővül. Az üzletsori folyosókra a padlóburkolat és a mennyezetburkolat cseréje mellett új, elektromos kiállással rendelkező, mobiltelefon töltésére is alkalmas pihenőpadokat, valamint új növénytartókat helyeznek el, a bejáratoknál pedig hirdetések vetítésére alkalmas digitális totemek is köszöntik majd a vásárlókat. A jelenlegi világítás esztétikus, ipari hatású függesztett lámpákkal egészül ki, a nyílászárók, bejáratok és vészkijáratok pedig a természetes fény szerepének növelését szem előtt tartó módon kerülnek átalakításra.

Míg a folyosókra meleg középszürke, az ételudvar területére fahatású hidegburkolat kerül az ipari loftos, mégis barátságos légkör megteremtéséhez. Az ételudvar közepén hatszögalakú hidegburkolat teszi játékossá a teret, a tér központjában elhelyezkedő gyerekjátszót pedig a felnőtteknek szánt asztalok, ülőhelyek ölelik majd körbe. Az asztalokat és székeket illetően lényeges szempont volt, hogy komfortos, otthonos étkezőhelyek kerüljenek kialakításra, ahol a vásárlók szívesen töltik idejüket.

A megújult életudvaron 250 látogató tud majd egyszerre helyet foglalni. Kijelölésre kerül egy mobil színpadnak helyet adó terület, ami rendezvények helyszínéül szolgál majd. Az átalakítási munkák során az ételudvar egy 82 m2-es, árnyékolható, 60 férőhelyes terasszal is kiegészül az Auchan hipermarket délnyugati oldalán. Ezen felül a gépészet és a vízvezetékek is megújulnak, korszerű, energiatakarékos szempontok figyelembevételével.  

Az átalakítás során az üzemeltető számára fontos szempont volt a környezettudatos megoldások alkalmazása, a vegyes ingatlanszolgáltatással foglalkozó vállalat ugyanis kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi és környezeti felelősségvállalás kérdéskörére. A cég valamennyi tevékenységét a bolygó, az emberek és a profit hármas dimenziójának tükrében szemléli, és fejlesztései során tekintettel van működése környezeti, társadalmi és gazdaságai hatásaira. A vállalat munkatársai az általuk üzemeltetett helyszíneken arra törekednek, hogy fenntartható és felelősségteljes módon fejlesszék a környezetet a jövő generációi számára, ezért folyamatosan dolgoznak a fenntartható megoldásokon az Auchan Korzók esetében is.

Ami a bérlői mixet illeti, elsődlegesen az ételudvaron lesznek nagyobb változások. Három új étterem nyílik, ami várhatóan minőségi javulást hoz az ételek kínálatában. Új gyorséttermi szereplőként jelenik meg a Pesti Pipi, ami egy feltörekvő, közkedvelt magyar márka, a maglódi Auchan Korzón már bizonyított Burger Konyha, valamint az egészséges grillételeket kínáló Grill Konyha. Emellett a vásárlók igényét kielégítve egy beülős kávézó is nyílik a soroksári helyszínen. A jelenlegi vírushelyzet ellenére sikerült megállapodni egy nemzetközi kávézó lánccal, így a soroksári Auchan Korzóra látogató vásárlóknak a minőségi kávézás élményében lehet részük.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Nhood Services Hungary Kft.-nek ntervei között szerepel, hogy szolár paneleket helyez el az ország 18 pontján található áruházakra, így az elektromos áramot a jövőben 100%-ban napenergia segítségével állítja majd elő, mely projekt várhatóan jövő év végére valósul meg. Emellett tervben van a Dunakeszi korzó területéhez tartozó lápot bemutató sétaút megvalósítása a természeti értékek megőrzésével, a solymári korzóhoz tartozó területen ürgerezervátum kialakításában való részvétel, illetve különböző vegyes funkciójú ingatlanberuházások megvalósítása, minden esetben az emberekre, a biodiverzitásra, és a bolygóra gyakorolt hatások figyelembevételével.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

A Pénzcentrum legújabb felmérésében arra keresi a választ, miért keresik elsősorban a vásárlók a magyar termékeket, milyen elvárásaik vannak a boltokkal szemben, illetve mi motiválhatná őket arra a jövőben, hogy inkább a hazai árukat válasszák. Kérjük, hogy válaszaiddal segítsd te is a munkánkat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem