Jó kis trükk: így kaphatsz kemény kedvezményt a Media Marktban

Jó kis trükk: így kaphatsz kemény kedvezményt a Media Marktban

2014. október 26. 07:01

Egy olvasónk alkudozni próbált a Media Marktban, a kedvezmény több is volt, mint remélte. Tényleg működik a trükk, vagy ez csak egyedi eset?

Érdekes esetre hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egy olvasónk, aki az egyik budapesti Media Markt háztartási osztályán próbált alkudozni az eladóval.

Gondoltam egy próbát megér, hátha kapok némi kedvezményt, így jeleztem az eladónak, hogy az adott készüléket sokkal olcsóbban is megtaláltam egy ismert hazai árösszehasonlító portálon. A válasz viszont több is volt, mint reméltem: az eladó gyakorlatilag azonnal rávágta, hogy természetesen ők is tudják biztosítani a portál által kidobott legalacsonyabb árat

- mondta el a Pénzcentrum egyik hűséges olvasója.

KATTINTS! Na, ne! Ennyit kaszált Szabó Zsófi a dzsungelben

Természetesen kíváncsiak lettünk, tényleg ilyen egyszerű alkudozni a Media Marktban, tényleg akkora az árrés a termékeken, hogy gond nélkül engednek akár 20-30 százalékot is, és ha lehet, egyáltalán milyen termékek esetén érdemes próbálkozni?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Általánosságban elmondható, hogy a termék összehasonlító portálokon szereplő árakat a Media Markt áruházlánc nem tudja biztosítani. Ennek oka, hogy az online kereskedők egy része a szürke zónában tevékenykedik. A Media Markt ezzel szemben teljes mértékben igazodik a jogszabályi környezethez és adózási rendszerhez. A túl kedvező árakat ezek az érintett cégek adómegkerüléssel érik el. A Media Markt pedig ezzel nem tud és nem is akar versenyezni. Az olvasó által tapasztalt példa tehát egyedi eset, amire, a pontos körülményeket nem ismerve, nem tudunk érdemben reagálni

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Biró Péter. A Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. szolgáltatás és környezetvédelmi termékmenedzsere viszont kiemelte:

Egyedi esetek jellemzően akkor fordulhatnak elő, amikor a vásárlás volumene olyan mértékű, hogy az érintett áruház saját üzleti érdekének ellenére nagyobb kedvezményt is hajlandó biztosítani, de ez nem általános.

Ennél viszont sokkal jellemzőbb, és főként legális formája a kérdéskörnek az árgarancia intézménye, amelyet a Media Markt is alkalmaz. Ennek lényege, hogy amennyiben egy vásárló az egyik üzletben kedvezőbb áron lát egy adott terméket, azt ugyanazon az áron megveheti egy másik áruházban is. Az árgarancia jellemzően valamennyi termékköre érvényes, ebben nincs különbség az áruházak által forgalmazott eszközök között.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18