36 °C Budapest

Veszélyes samponmutyi: fodrászok is benne voltak

Pénzcentrum
2010. április 6. 14:02

Három, illetve három és fél év börtönbüntetésre ítéltek a kínai hatóságok két helyi kereskedőt hamis samponok értékesítésének vádjával. A kereskedők rendszeres vásárlói között fodrászszalonok is szerepeltek -olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapján.

A pekingi bíróság három és fél, valamint három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt két helyi kereskedőt, akik hamis hajsamponokat értékesítettek a város Daxing kerületi piacán. A hatóságok szerint a páros 2009 eleje óta üzletelt a hamis kozmetikai termékekkel. A hamisítványokat egy kínai gyártótól szerezték be, és olyan márkák címkéivel értékesítették, mint a VS Sassoon, a Pantene vagy a Head & Shoulders. Működési idejük alatt több ezer darab hamis sampont adtak el, amellyel több százezer jüan összegű bevételre tettek szert.

A hatóságok szerint a hamisítványok rendszeres vásárlói között helyi élelmiszerüzletek és fodrászszalonok is szerepeltek. Egy kerületi fodrászat vendége komoly fejbőrsérülésről is beszámolt, miután haját hamis termékkel mosták meg. A fodrászat vezetője szerint a kerületi szépségszalonokban rendszeres gyakorlat, hogy nem eredeti termékeket használnak, mivel ezzel jelentős költséget spórolnak meg.

A hatóságok az elítélt kereskedők által is használt piacon legalább húsz olyan árus nyomára bukkantak, akik hamis samponokat kínáltak vevőiknek. A daxing-i bíróság 2006 óta már több mint tíz hasonló esetben hozott elmarasztaló ítéletet.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?