25 °C Budapest

Veszélyes samponmutyi: fodrászok is benne voltak

Pénzcentrum
2010. április 6. 14:02

Három, illetve három és fél év börtönbüntetésre ítéltek a kínai hatóságok két helyi kereskedőt hamis samponok értékesítésének vádjával. A kereskedők rendszeres vásárlói között fodrászszalonok is szerepeltek -olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapján.

A pekingi bíróság három és fél, valamint három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt két helyi kereskedőt, akik hamis hajsamponokat értékesítettek a város Daxing kerületi piacán. A hatóságok szerint a páros 2009 eleje óta üzletelt a hamis kozmetikai termékekkel. A hamisítványokat egy kínai gyártótól szerezték be, és olyan márkák címkéivel értékesítették, mint a VS Sassoon, a Pantene vagy a Head & Shoulders. Működési idejük alatt több ezer darab hamis sampont adtak el, amellyel több százezer jüan összegű bevételre tettek szert.

A hatóságok szerint a hamisítványok rendszeres vásárlói között helyi élelmiszerüzletek és fodrászszalonok is szerepeltek. Egy kerületi fodrászat vendége komoly fejbőrsérülésről is beszámolt, miután haját hamis termékkel mosták meg. A fodrászat vezetője szerint a kerületi szépségszalonokban rendszeres gyakorlat, hogy nem eredeti termékeket használnak, mivel ezzel jelentős költséget spórolnak meg.

A hatóságok az elítélt kereskedők által is használt piacon legalább húsz olyan árus nyomára bukkantak, akik hamis samponokat kínáltak vevőiknek. A daxing-i bíróság 2006 óta már több mint tíz hasonló esetben hozott elmarasztaló ítéletet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?