11 °C Budapest

Eszi a rozsda a Lánchíd elemeit

2009. október 28. 08:17

A Margit-híd felújítása már megkezdődött, de a nemzet büszkesége, a Lánchíd is igen rossz állapotban van. A híd déli korlátját szegélyező lemezen a korlátok közvetlen közelében több tucat akkora lyuk keletkezett az elmúlt években, melyen egy gyermek lába is kifér. A rozsda emésztette hídelemre már az év elején felfigyeltek, de azóta sem történt semmilyen változás az állapotában - írja a Magyar Hírlap.

A fővárosi hidak felügyeletét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. látja el, legutóbb augusztusban tartottak bejárást. A mérnök akkor megállapította, hogy a külső- és a belső szegélyek is nagyon rossz állapotban vannak, a déli oldali járdaszegélyek állapota a legrosszabb és több helyen is átlyukadt a korlátlemez.


Forrás: Magyar Hírlap

A hibákat a megállapítások ellenére sem javították még ki, bár a hídmérnök a munkák megrendeléséről már intézkedett. A kivitelezővel a hónap végéig meg kívánnak állapodni, hogy az időjárástól függően minél előbb meg tudják kezdeni a munkálatokat.

A novemberben 160 éves Lánchidat legutóbb 11 éve újították fel, ami akkori áron 510 millió forintba került.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?