Méretes baklövés a Tescótól: köszöni szépen az Aldi!

Pénzcentrum
2008. november 18. 05:38

Legújabb reklámhadjáratával egyenesen konkurense üzleteibe terelte a vásárlókat a Tesco, legalábbis az egyik közvetlen versenytárs vezetője szerint az új kampánynál többet nem is kaphattak volna ellenfelüktől.

Amint arról korábban beszámoltunk, a világválság miatt egyre inkább teret nyernek a diszkontok, a hipermarket kategóriába tartozó Tesco azonban nem nézi tétlenül ezt a folyamatot, ezért egyre inkább közvetlen árversenybe bocsátkozik a keménydiszkont modellt követő konkurenseivel.

A markáns váltást egy olyan reklámkampánnyal kívánták tudatosítani az emberekben, melynek alapja a direkt árösszehasonlítás: egyes árukra vonatkoztatva bemutatták, hogy mennyibe kerülnek azok az Aldiban és a Tescóban.

Az Aldi egyik vezetője szerint nagy hiba volt ez a gyakori közvetlen összehasonlítás a kiragadott árucikkekre, a kampány eredményeképpen ugyanis sikerült az emberek fejében elültetni azt az asszociációt, hogy az árak szintjét az Aldihoz kell mérni, mivel rendszerint az a legolcsóbb. Ennek eredményét a német diszkontlánc egységei az Egyesült Királyságban és Írországban egyre jobban érzik és egyúttal köszönik a Tescónak a szívességet.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?