Allergiát okoz a mobiltelefon? A brit tudósok válság idején is dolgoznak

Pénzcentrum
2008. október 21. 11:00

A brit tudósokkal kapcsolatos híreket a legtöbben hatalmas vigyorral az arcukon olvassák, és hát kár is lenne tagadni, hogy erre valóban megvan az ok. A szigetország "okosítási ágazatát" úgy tűnik nem érintette a válság, újabb hihetetlen felfedezést sikerült tenniük ugyanis.

Ezúttal a Brit Dermatológusok Szövetsége állt elő egy "megdöbbentő" eredménnyel. Mivel az USA-ban található Mayo Clinic korábban kimutatta, hogy a nikkellel való érintkezés sokaknál bőrirritációt okozhat, egy Rhode Island-i egyetem pedig arra az eredményre jutott, hogy 8 gyártó 22 tesztelt mobiltelefonja közül 10 készülék tartalmazott nikkelt, így a britek az eredményeket összekapcsolva levonták a végkövetkeztetést: a nikkelt tartalmazó mobilokkal való érintkezés bőrirritációt okozhat. (Mondhatnánk, hogy hatásszünet és gratuláció, de van tovább is...)

Meglepő módon a bőrön ott jelennek meg az elváltozás jelei, ahol a legtöbbet érintkezik a mobiltelefon nikkel részeivel. A többségnél ez (szerencsére) az arc és a fül környéke, az SMS-függők azonban elméletileg az ujjaikon is találkozhatnak allergiás reakciókkal.

A Brit Dermatológusok Szövetsége azért tartotta fontosnak nyilvánosságra hozni ezeket az információkat, mert az orvosok állítólag gyakran értetlenül állhatnak a hasonló tünetek előtt. Mostantól ez biztosan másképp lesz...

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35