4 °C Budapest

Allergiát okoz a mobiltelefon? A brit tudósok válság idején is dolgoznak

Pénzcentrum
2008. október 21. 11:00

A brit tudósokkal kapcsolatos híreket a legtöbben hatalmas vigyorral az arcukon olvassák, és hát kár is lenne tagadni, hogy erre valóban megvan az ok. A szigetország "okosítási ágazatát" úgy tűnik nem érintette a válság, újabb hihetetlen felfedezést sikerült tenniük ugyanis.

Ezúttal a Brit Dermatológusok Szövetsége állt elő egy "megdöbbentő" eredménnyel. Mivel az USA-ban található Mayo Clinic korábban kimutatta, hogy a nikkellel való érintkezés sokaknál bőrirritációt okozhat, egy Rhode Island-i egyetem pedig arra az eredményre jutott, hogy 8 gyártó 22 tesztelt mobiltelefonja közül 10 készülék tartalmazott nikkelt, így a britek az eredményeket összekapcsolva levonták a végkövetkeztetést: a nikkelt tartalmazó mobilokkal való érintkezés bőrirritációt okozhat. (Mondhatnánk, hogy hatásszünet és gratuláció, de van tovább is...)

Meglepő módon a bőrön ott jelennek meg az elváltozás jelei, ahol a legtöbbet érintkezik a mobiltelefon nikkel részeivel. A többségnél ez (szerencsére) az arc és a fül környéke, az SMS-függők azonban elméletileg az ujjaikon is találkozhatnak allergiás reakciókkal.

A Brit Dermatológusok Szövetsége azért tartotta fontosnak nyilvánosságra hozni ezeket az információkat, mert az orvosok állítólag gyakran értetlenül állhatnak a hasonló tünetek előtt. Mostantól ez biztosan másképp lesz...

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem