Bíróság elé áll Magyarország: Brüsszel beperelt minket!

Pénzcentrum
2008. október 17. 09:15

Magyarország hamarosan kénytelen lesz "megjelenni" az Európai Bíróság színe előtt, az Európai Bizottság ugyanis több eljárást is kezdeményez ellenünk, többek között a szakképesítések elismerésének ügyében is. Nem ültettük be ugyanis a jogrendünkbe a 2007. október 20-i határidőre a szakmai képesítések uniós tagállamok közötti kölcsönös elismeréséről szóló direktívát - írja a Világgazdaság.

Ez az adminisztráció csökkenése mellett hozzájárulna a munkaerőpiaci rugalmassághoz is, a szolgáltatásnyújtás szabaddá tételéhez.

Brüsszel 2007-ben hozott kiegészítő intézkedéseket az átláthatósági irányelv végrehajtásával kapcsolatban. A direktívát 2008 márciusáig kellett volna átvenni, de mi ezt a határidőt elmulasztottuk, Csehországgal, Lengyelországgal és Hollandiával együtt.

A törvénysértési ügyekben szokás folyamat első jele, hogy Brüsszel írásbeli figyelmeztetést küldött környezetvédelmi ügyekben is. Aggódnak ugyanis a sajóládi erdő miatt, ahol az illegális fakitermelés tizedeli a fákat. Az erdő számos védett állatfaj otthonául szolgál, így most a Bizottság azzal foglalkozik, hogy megfelelően ültette-e át Magyarország az élőhelyvédelmi irányelvet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?