Csempészett és hamis márkajelzésű áruk széles választékban

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 08:53

Az elmúlt napokban egy távol-keletről érkezett szállítmányt ellenőrzött az egyik budapesti vámudvaron a Vám- és Pénzügyőrség. A pénzügyőröknek a vámkezelést kérő cég neve keltette fel a figyelmét, mivel korábban ettől a cégtől már foglaltak le hamisnak tűnő termékeket. A gyanú beigazolódott, a tételes áruvizsgálat során mintegy 120 darab - Valvoline, O.Z., Shell V-Power védjegyekkel ellátott - kisautót találtak a csomagokban más játékok közé rejtve, amelyek alkalmasak a vásárlók megtévesztésére, ezért áru hamis megjelölésének alapos gyanúja miatt a vámhatóság eljárást indított.

Ezzel egy időben ugyanezen a vámudvaron egy másik vámkezelésre váró konténert is ellenőriztek, melyből számtalan olyan áru bukkant elő, amelyet az importőr "elfelejtett" bejelenteni a vámkezelés kezdetén. Így több karton távol-keleti származású élelmiszert (rizs, szójaszósz, szójadarabok ízesített olajban, tengeri káposzta chilivel, halkonzerv), konyhai kisgépeket (elektromos vízforraló és főzőedények, kukták, konzervnyitók) masszírozó öveket és -zsákokat, nyakpárnákat, különféle játékokat (elemes zenélő lepke, darts, zenélő elemes vonat, távirányítós helikopter) fedeztek fel a csomagok tételes átvizsgálása során.

Ezen kívül HELLO KITTY márkajelzéssel ellátott bögréket, BEN 10-es játékokat, Micimackót és barátait formázó játékokat, valamint FORMA 1-es kisautókat is találtak. Az áruk az előzetes szakértői vélemény alapján hamisítványnak minősülnek.

A vámosok a műszaki berendezések kapcsán a fogyasztóvédelmi hatóságot is értesítették, mivel a termékek nem európai szabványos villásdugóval készültek, azok csak egy külön adapter csatlakoztatásával használhatóak a hazai elektromos hálózatban.

A több millió forint értékű, be nem jelentett vámárut a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai lefoglalták és csempészet, illetve áru hamis megjelölése elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?