19 °C Budapest

Csempészett és hamis márkajelzésű áruk széles választékban

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 08:53

Az elmúlt napokban egy távol-keletről érkezett szállítmányt ellenőrzött az egyik budapesti vámudvaron a Vám- és Pénzügyőrség. A pénzügyőröknek a vámkezelést kérő cég neve keltette fel a figyelmét, mivel korábban ettől a cégtől már foglaltak le hamisnak tűnő termékeket. A gyanú beigazolódott, a tételes áruvizsgálat során mintegy 120 darab - Valvoline, O.Z., Shell V-Power védjegyekkel ellátott - kisautót találtak a csomagokban más játékok közé rejtve, amelyek alkalmasak a vásárlók megtévesztésére, ezért áru hamis megjelölésének alapos gyanúja miatt a vámhatóság eljárást indított.

Ezzel egy időben ugyanezen a vámudvaron egy másik vámkezelésre váró konténert is ellenőriztek, melyből számtalan olyan áru bukkant elő, amelyet az importőr "elfelejtett" bejelenteni a vámkezelés kezdetén. Így több karton távol-keleti származású élelmiszert (rizs, szójaszósz, szójadarabok ízesített olajban, tengeri káposzta chilivel, halkonzerv), konyhai kisgépeket (elektromos vízforraló és főzőedények, kukták, konzervnyitók) masszírozó öveket és -zsákokat, nyakpárnákat, különféle játékokat (elemes zenélő lepke, darts, zenélő elemes vonat, távirányítós helikopter) fedeztek fel a csomagok tételes átvizsgálása során.

Ezen kívül HELLO KITTY márkajelzéssel ellátott bögréket, BEN 10-es játékokat, Micimackót és barátait formázó játékokat, valamint FORMA 1-es kisautókat is találtak. Az áruk az előzetes szakértői vélemény alapján hamisítványnak minősülnek.

A vámosok a műszaki berendezések kapcsán a fogyasztóvédelmi hatóságot is értesítették, mivel a termékek nem európai szabványos villásdugóval készültek, azok csak egy külön adapter csatlakoztatásával használhatóak a hazai elektromos hálózatban.

A több millió forint értékű, be nem jelentett vámárut a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai lefoglalták és csempészet, illetve áru hamis megjelölése elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem