12 °C Budapest

Botrány a nyerőgépek körül: zsarolást szimatolnak

Pénzcentrum
2008. augusztus 15. 08:30

Zsarolás miatt nyomoz a BRFK a nyerőgépekkel kapcsolatos népszavazási kezdeményezés miatt. A Magyar Szerencsejáték Szövetség tette a feljelentést, mert szerintük ezzel akarják megfúrni a szövetséget és a pénzügyi tárcát is - írja a Napi Gazdaság.

A Szerencsejátékok Országos Közhasznú Érdekvédelmi Szervezete ugyanis mind a két szervtől megpróbált egyenként 100 milliós támogatást szerezni, az indoklás szerint a szenvedélybetegek leszoktatására ( a szövetség vezetője szintén a szerencsejáték rabjának tartja magát).

Mivel egyik szervezet sem hajlott a dologra, az SZOKÉSZ vezetője (Abházi József) népszavazási kezdeményezést indítottak. Az MSZSZ felháborítónak tartja, hogy egy büntetett előéletű személy népszavazást kezdeményezhet, és ezzel nyíltan próbálja megzsarolni a szövetséget és a pénzügyi tárcát is.

Ha Abházi terve megvalósulna, akkor csak kaszinókban lehetne nyerőgépet működtetni, ami évente 100 milliárd forinttal csökkentené a költségvetés bevételeit, ráadásul 50 ezerrel több lenne a munkanélküliek száma is.

Ráadásul a jelenleg szigorúan őrzött piacon visszaállna a korábbi helyzet, amikor a legtöbb helyen engedély nélkül működtettek nyerőgépet. Jelenleg 30 ezer automata működik az országban, ezeknek az ellenőrzését 40 ember végzi, vagyis egy-egy játékteremre a tapasztalatok szerint 15-16 havonta kerül sor...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem