16 °C Budapest

Botrány a nyerőgépek körül: zsarolást szimatolnak

Pénzcentrum
2008. augusztus 15. 08:30

Zsarolás miatt nyomoz a BRFK a nyerőgépekkel kapcsolatos népszavazási kezdeményezés miatt. A Magyar Szerencsejáték Szövetség tette a feljelentést, mert szerintük ezzel akarják megfúrni a szövetséget és a pénzügyi tárcát is - írja a Napi Gazdaság.

A Szerencsejátékok Országos Közhasznú Érdekvédelmi Szervezete ugyanis mind a két szervtől megpróbált egyenként 100 milliós támogatást szerezni, az indoklás szerint a szenvedélybetegek leszoktatására ( a szövetség vezetője szintén a szerencsejáték rabjának tartja magát).

Mivel egyik szervezet sem hajlott a dologra, az SZOKÉSZ vezetője (Abházi József) népszavazási kezdeményezést indítottak. Az MSZSZ felháborítónak tartja, hogy egy büntetett előéletű személy népszavazást kezdeményezhet, és ezzel nyíltan próbálja megzsarolni a szövetséget és a pénzügyi tárcát is.

Ha Abházi terve megvalósulna, akkor csak kaszinókban lehetne nyerőgépet működtetni, ami évente 100 milliárd forinttal csökkentené a költségvetés bevételeit, ráadásul 50 ezerrel több lenne a munkanélküliek száma is.

Ráadásul a jelenleg szigorúan őrzött piacon visszaállna a korábbi helyzet, amikor a legtöbb helyen engedély nélkül működtettek nyerőgépet. Jelenleg 30 ezer automata működik az országban, ezeknek az ellenőrzését 40 ember végzi, vagyis egy-egy játékteremre a tapasztalatok szerint 15-16 havonta kerül sor...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?