22 °C Budapest

Sikkasztási botrány a Siemensnél: kemény hét vár rájuk!

Pénzcentrum
2008. július 28. 05:40

Várhatóan ma dönt az elsőfokú bíróság Münchenben a Siemens már hosszú ideje futó ügyében, amely több mint 1 milliárd euro hűtlen kezelése, vesztegetés és pénzmosás gyanújával indult.

Az ügyészség szerint a pénzt az elkövetők arra fordították, hogy egy-egy tíz- vagy százmillió eurós nagyságrendű megrendelés reményében döntéshozókat vesztegessenek meg.

A pénzt osztrák, illetve svájci folyószámlákon keresztül különféle fantomcégek közbeiktatásával juttatták célba, ahol is a végállomást off-shore cégek mögé bújt állami, önkormányzati, közigazgatási vezetők jelentették.

Az ügyészség egykori és jelenlegi Siemens alkalmazottak, valamint középvezetők százait tartja érintettnek az ügyben, azonban kedden várhatóan további tíz egykori vezetőségi tag ellen is eljárás indul, köztük a volt Siemens elnök Heinrich von Pierer és Klaus Kleinfeld ellen is.

Természetesen a részvényesek részéről is nagy a nyomás, akik azt várják, hogy anyagi felelősségre is vonják az érintetteket, így Reinhard Sikaczek középvezető, aki 38 évig dolgozott a Siemensnél, minden bizonnyal meg fogja kapni két éves felfüggyesztett börtönbüntetését, és ennek tetejében még 180 ezer eurós bírságra is számíthat, annak ellenére, hogy ő csak egy csavar volt a gépezetben....

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?