17 °C Budapest

Sikkasztási botrány a Siemensnél: kemény hét vár rájuk!

Pénzcentrum
2008. július 28. 05:40

Várhatóan ma dönt az elsőfokú bíróság Münchenben a Siemens már hosszú ideje futó ügyében, amely több mint 1 milliárd euro hűtlen kezelése, vesztegetés és pénzmosás gyanújával indult.

Az ügyészség szerint a pénzt az elkövetők arra fordították, hogy egy-egy tíz- vagy százmillió eurós nagyságrendű megrendelés reményében döntéshozókat vesztegessenek meg.

A pénzt osztrák, illetve svájci folyószámlákon keresztül különféle fantomcégek közbeiktatásával juttatták célba, ahol is a végállomást off-shore cégek mögé bújt állami, önkormányzati, közigazgatási vezetők jelentették.

Az ügyészség egykori és jelenlegi Siemens alkalmazottak, valamint középvezetők százait tartja érintettnek az ügyben, azonban kedden várhatóan további tíz egykori vezetőségi tag ellen is eljárás indul, köztük a volt Siemens elnök Heinrich von Pierer és Klaus Kleinfeld ellen is.

Természetesen a részvényesek részéről is nagy a nyomás, akik azt várják, hogy anyagi felelősségre is vonják az érintetteket, így Reinhard Sikaczek középvezető, aki 38 évig dolgozott a Siemensnél, minden bizonnyal meg fogja kapni két éves felfüggyesztett börtönbüntetését, és ennek tetejében még 180 ezer eurós bírságra is számíthat, annak ellenére, hogy ő csak egy csavar volt a gépezetben....

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?