14 °C Budapest

Félreutaltak: milliárdos csalás lepleződött le

Pénzcentrum
2008. március 21. 09:30

Egymilliárd forint kárt okozó bűncselekményt leplezett le a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az ügy 2006-ban kezdődött, amikor egy amerikai off-shore cég adásvételi szerződést kötött egy olasz vevővel egy Milánó melletti, 13 hektáron elterülő, irodákat és üzemeket magába foglaló gyártelepről - írja a Magyar Nemzet.

A vételár folyósításába egy olasz tulajdonú magyarországi céget is beiktattak, amire azért volt szükség, mert az amerikai olasz maffia miatt az olasz hatóságok minden, az USA-ba irányuló nagyobb utalást visszatartanak addig, amíg az üzleti hátteret nem tisztázzák.

A vételár első, 3 millió eurós részletét a vevő el is utalta a magyarországi közvetítőcégnek, a hazai társaság két olasz tulajdonosa azonban az akkori árfolyamon számított 937 millió forintot az eladó számlája helyett a Seychelle-szigeteki off-shore cégük magyarországi bankszámlájára utalta.

Másnap részben ezen off-shore cég Seychelle-szigeteki számlájára, részben pedig egy panamai céghez utalták volna tovább a pénzt, eddigre azonban a számlát zároltatták. A vevő hazájában és Magyarországon is feljelentést tett, mivel a pénz nem érkezett meg rendben az eladóhoz.

A Nemzeti Nyomozóiroda a napokban befejezte a vizsgálatot és kezdeményezte az ügy átadását az olasz hatóságoknak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem