Célkeresztben a nagycsaládosok: változik a támogatás?

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 08:10

A többgyerekes családok csak a tizedét tudták felhasználni annak az 500 millió forintos támogatásnak, melyet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány írt ki. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének álláspontja szerint az alapítvány nagyon alacsonyan állapította meg a feltételek között szereplő jövedelmi határt - írja a Magyar Hírlap.

Csak az a szülő pályázhatott, aki maximum bruttó 90 ezer forintot keres, és legalább 3 gyerek után kapja a családi pótlékot. Szintén hátrányos kikötés, hogy ha az anyuka háztartásbeli, de az ő nevére jár a családi pótlék, akkor nem illeti meg a segítség.

Az egyesület az életszerűtlen feltételek megszüntetésére jogszabály módosítást kezdeményez, valamint szeretnék elérni, hogy a kedvezményeket ne csak szállodai szolgáltatások igénybe vételére lehessen felhasználni, hanem minden olyan szolgáltatás megvásárlására, amit egy többgyerekes család pihenése idején igénybe vehet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?