19 °C Budapest

Olvadnak a pénztárak

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 08:50

Összeolvadási tárgyalásokat folytat az Erste Harmónia és a Dimenzió Egészségpénztár (Ep.). Ha az egyesülés végbemegy, az idei első negyedévi adatok alapján egy 36 ezres létszámú, 3,3 milliárdos vagyont kezelő szervezet jöhet létre, ami a hetedik helyre lehet elegendő a piacon. Hasonló megállapodások az önkéntes nyugdíjpénztáraknál is várhatóak - írja a Napi Gazdaság.

A jövőben egyébként a szakértők szerint minden eddiginél jelentősebb mozgást hozhat a foglalkoztatói kasszák bevezetése, ami megnyitja az utat a külföldi szereplők előtt. Ahol erre már lehetőség van, ott ma is egyre több szolgáltató érkezik ide határainkon túlról.

A PSZÁF-nál 2004. május 1-je és 2006. december 31-e között a pénzpiacon százötvenhárom, a tőkepiacon 321, a biztosítási piacon pedig összesen 322, más uniós tagországban székhellyel rendelkező cég jelezte szándékát határon átnyúló tevékenység végzésére. Érdemes kiemelni, hogy tavaly a külön kategóriában nyilvántartott külföldi biztosításközvetítők közül 744 jelentkezett be. A viszonylag magas szám annak a következménye, hogy az osztrák és a csehországi, határon átnyúló tevékenységet végezni kívánó biztosításközvetítők aktivitása növekedett az elmúlt évben. Mivel minden ilyen esetre csak bejelentkezési kötelezettség vonatkozik, a tényleges (tőkepiaci, banki, illetve biztosítói) szolgáltatásokról pontos információ nem áll a felügyelet rendelkezésére.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?