13 °C Budapest

Baj van a hűségnyilatkozatokkal? Fellendülés előtt az apró trükkök...

Pénzcentrum
2007. június 27. 09:30

A jövőben csak 6 hónapig köthetnék magukhoz ügyfeleiket hűségnyilatkozattal a távközlési, internetszolgáltató és kábeltelevíziós társaságok, amennyiben az ezt elérni kívánó 5 MSZP-s képviselő módosító indítványa kedvező fogadtatásra talál - írja a Napi.

Az előfizető szerződéseknek jelenleg 70-95%-a hűségnyilatkozatos, a jelenlegi szabályozás azonban nem rendelkezik a hűségnyilatkozatok időtartamáról, így ezt a cégek üzletpolitikájuknak megfelelően, általában 1-2 éves periódusúra alakítják.

A UPC Magyarország szóvivője már most úgy kommentálta az esetleges változást, hogy ennek révén mind a szolgáltató, mind az ügyfelek kevesebb előnyhöz juthatnak. Megjegyezzük, hogy a hűségnyilatkozatok esetében gyakori trükk, hogy azok automatikusan megújulnak, amennyiben az ügyfél nem jelzi ellentétes szándékát.

Amennyiben a módosítást elfogadnák, az előfizetőknek visszamenőleg sem kellene visszafizetni a kapott kedvezményeket, ha például a szolgáltató egyoldalúan, az ügyfél számára hátrányosan változtatja a csatorna összeállítást.

EZT OLVASTAD MÁR?