24 °C Budapest

Baj van a hűségnyilatkozatokkal? Fellendülés előtt az apró trükkök...

Pénzcentrum
2007. június 27. 09:30

A jövőben csak 6 hónapig köthetnék magukhoz ügyfeleiket hűségnyilatkozattal a távközlési, internetszolgáltató és kábeltelevíziós társaságok, amennyiben az ezt elérni kívánó 5 MSZP-s képviselő módosító indítványa kedvező fogadtatásra talál - írja a Napi.

Az előfizető szerződéseknek jelenleg 70-95%-a hűségnyilatkozatos, a jelenlegi szabályozás azonban nem rendelkezik a hűségnyilatkozatok időtartamáról, így ezt a cégek üzletpolitikájuknak megfelelően, általában 1-2 éves periódusúra alakítják.

A UPC Magyarország szóvivője már most úgy kommentálta az esetleges változást, hogy ennek révén mind a szolgáltató, mind az ügyfelek kevesebb előnyhöz juthatnak. Megjegyezzük, hogy a hűségnyilatkozatok esetében gyakori trükk, hogy azok automatikusan megújulnak, amennyiben az ügyfél nem jelzi ellentétes szándékát.

Amennyiben a módosítást elfogadnák, az előfizetőknek visszamenőleg sem kellene visszafizetni a kapott kedvezményeket, ha például a szolgáltató egyoldalúan, az ügyfél számára hátrányosan változtatja a csatorna összeállítást.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?