2 °C Budapest

Titkosított információ a lopott laptopokon: aki kapja...

Pénzcentrum
2007. február 13. 16:00

Az Egyesült Államok Központi Nyomozó Irodájának, az FBI-nak továbbra sem sikerül felszámolnia a laptopok és a szolgálati fegyverek sorozatos eltűnése okozta problémákat. A most vizsgált 44 hónapban összesen 160 laptop és pontosan enni fegyver tűnt el tisztázatlan körülmények között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az FBI-t érthetően nem a pénzügyi veszteség aggasztja, sokkal nagyobb gondot okoz az a titkos vagy nem a nagynyilvánosságnak szánt információhalmaz, amely így illetéktelen kezekbe kerülhet.

A 160 eltűnt vagy ellopott laptopból 10 esetében tudják biztosan, hogy az minősített információt tartalmazott, általában az ügynökség alkalmazottainak személyi adatait és különböző a szervezeti működéssel kapcsolatos utasításokat, további 51 személyi számítógépről pedig az ügynökség nem rendelkezik pontos információval.

A korábbi időszakos adatokhoz képest a jelenlegi "eredmények" mindenképpen fejlődésnek tekinthetők, hiszen az előzőleg vizsgált 28 hónapban összesen 354 szolgálati fegyver és 317 laptop tűnt el. Az FBI vezetősége azonban mégsem elégedett, véleményük szerint ebben a kérdésben csakis a probléma teljes felszámolása lehet a cél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59