Titkosított információ a lopott laptopokon: aki kapja...

Pénzcentrum
2007. február 13. 16:00

Az Egyesült Államok Központi Nyomozó Irodájának, az FBI-nak továbbra sem sikerül felszámolnia a laptopok és a szolgálati fegyverek sorozatos eltűnése okozta problémákat. A most vizsgált 44 hónapban összesen 160 laptop és pontosan enni fegyver tűnt el tisztázatlan körülmények között.

Az FBI-t érthetően nem a pénzügyi veszteség aggasztja, sokkal nagyobb gondot okoz az a titkos vagy nem a nagynyilvánosságnak szánt információhalmaz, amely így illetéktelen kezekbe kerülhet.

A 160 eltűnt vagy ellopott laptopból 10 esetében tudják biztosan, hogy az minősített információt tartalmazott, általában az ügynökség alkalmazottainak személyi adatait és különböző a szervezeti működéssel kapcsolatos utasításokat, további 51 személyi számítógépről pedig az ügynökség nem rendelkezik pontos információval.

A korábbi időszakos adatokhoz képest a jelenlegi "eredmények" mindenképpen fejlődésnek tekinthetők, hiszen az előzőleg vizsgált 28 hónapban összesen 354 szolgálati fegyver és 317 laptop tűnt el. Az FBI vezetősége azonban mégsem elégedett, véleményük szerint ebben a kérdésben csakis a probléma teljes felszámolása lehet a cél.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?