2 °C Budapest

MNB Klub az inflációs célkövetésről - ne hagyd ki

Pénzcentrum
2007. január 8. 09:05

A Magyar Nemzeti Bank 2007. január 11-én, csütörtökön, 15.00 órai kezdettel MNB Klubot rendez, amelynek témája az inflációs célkövetés. Abban, hogy Magyarországon sikerült sok évtized után az árstabilitás közelébe mérsékelni az inflációt, kulcsszerepe volt ennek a monetáris rendszernek.

A Magyar Nemzeti Bank stábja tanulmánykötetet állított össze, amely a Közgazdasági Szemle 2006. decemberi számában jelent meg és ez alkalomból Csermely Ágnes igazgatóhelyettes foglalja össze a főbb tanulságokat, beszámolva az inflációs célkövetés rendszere segítségével elért sikerekről, tapasztalatokról, miközben sorra veszi azokat a szakmai és gazdaságpolitikai kihívásokat is, amelyekkel a rendszer bevezetése és működtetése közben szembesültek. A felkért hozzászólók szintén e témakörben mondják el, ők hogyan látták az elmúlt időszakot.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a 428-2750-es telefonszámon, vagy a kommunikacio@mnb.hu e-mail címen. Jelentkezési határidő 2007. január 10. 14 óráig.

A konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Bank, Antall József konferenciaterem, V. ker. Szabadság tér 8-9.

Program

15:00 Megnyitó - Hamecz István igazgató, MNB

15:10 Az árstabilitás kapujában: az inflációs célkövetés tapasztalatai, tanulságai Magyarországon - Csermely Ágnes igazgatóhelyettes, MNB

2006-ban múlt öt éve annak, hogy hazánk monetáris politikai stratégiájaként működik az inflációs célkövetés. Abban, hogy Magyarországon sikerült sok évtized után az árstabilitás közelébe mérsékelni az inflációt, kulcsszerepe volt az inflációs célkövetés rendszerének. E kerek évforduló alkalmából a Magyar Nemzeti Bank stábja tanulmánykötetet állított össze, amelyben beszámolnak az inflációs célkövetés rendszere segítségével elért sikerekről, miközben számba veszik azokat a szakmai és gazdaságpolitikai kihívásokat is, amelyekkel a rendszer bevezetése és működtetése közben szembesültek. Csermely Ágnes előadása az inflációs célkövetés rendszere mögötti közgazdasági logikát, a hazai gyakorlat főbb gazdaságpolitikai tapasztalatait összegzi, s szól azokról a fontos részterületekről is, amelyek alapos elemzése egyúttal a magyar gazdaság működésének jobb megértését eredményezte.

15:40 Értem-e a monetáris politikát? A jegybank tevékenysége oktatói, kutatói szemszögből - Gáspár Pál igazgató, ICEG Európai Központ

16:00 A monetáris transzparencia határai. Az inflációs célkövetés a piaci elemzők szemszögéből - Barcza György vezető elemző, ING Bank Zrt.

16:20 Kérdések, hozzászólások

16:30 Fogadás a résztvevőknek

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!