3 °C Budapest

MNB Klub az inflációs célkövetésről - ne hagyd ki

Pénzcentrum
2007. január 8. 09:05

A Magyar Nemzeti Bank 2007. január 11-én, csütörtökön, 15.00 órai kezdettel MNB Klubot rendez, amelynek témája az inflációs célkövetés. Abban, hogy Magyarországon sikerült sok évtized után az árstabilitás közelébe mérsékelni az inflációt, kulcsszerepe volt ennek a monetáris rendszernek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Nemzeti Bank stábja tanulmánykötetet állított össze, amely a Közgazdasági Szemle 2006. decemberi számában jelent meg és ez alkalomból Csermely Ágnes igazgatóhelyettes foglalja össze a főbb tanulságokat, beszámolva az inflációs célkövetés rendszere segítségével elért sikerekről, tapasztalatokról, miközben sorra veszi azokat a szakmai és gazdaságpolitikai kihívásokat is, amelyekkel a rendszer bevezetése és működtetése közben szembesültek. A felkért hozzászólók szintén e témakörben mondják el, ők hogyan látták az elmúlt időszakot.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a 428-2750-es telefonszámon, vagy a kommunikacio@mnb.hu e-mail címen. Jelentkezési határidő 2007. január 10. 14 óráig.

A konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Bank, Antall József konferenciaterem, V. ker. Szabadság tér 8-9.

Program

15:00 Megnyitó - Hamecz István igazgató, MNB

15:10 Az árstabilitás kapujában: az inflációs célkövetés tapasztalatai, tanulságai Magyarországon - Csermely Ágnes igazgatóhelyettes, MNB

2006-ban múlt öt éve annak, hogy hazánk monetáris politikai stratégiájaként működik az inflációs célkövetés. Abban, hogy Magyarországon sikerült sok évtized után az árstabilitás közelébe mérsékelni az inflációt, kulcsszerepe volt az inflációs célkövetés rendszerének. E kerek évforduló alkalmából a Magyar Nemzeti Bank stábja tanulmánykötetet állított össze, amelyben beszámolnak az inflációs célkövetés rendszere segítségével elért sikerekről, miközben számba veszik azokat a szakmai és gazdaságpolitikai kihívásokat is, amelyekkel a rendszer bevezetése és működtetése közben szembesültek. Csermely Ágnes előadása az inflációs célkövetés rendszere mögötti közgazdasági logikát, a hazai gyakorlat főbb gazdaságpolitikai tapasztalatait összegzi, s szól azokról a fontos részterületekről is, amelyek alapos elemzése egyúttal a magyar gazdaság működésének jobb megértését eredményezte.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

15:40 Értem-e a monetáris politikát? A jegybank tevékenysége oktatói, kutatói szemszögből - Gáspár Pál igazgató, ICEG Európai Központ

16:00 A monetáris transzparencia határai. Az inflációs célkövetés a piaci elemzők szemszögéből - Barcza György vezető elemző, ING Bank Zrt.

16:20 Kérdések, hozzászólások

16:30 Fogadás a résztvevőknek

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG