16 °C Budapest

MNB Klub az inflációs célkövetésről - ne hagyd ki

Pénzcentrum
2007. január 8. 09:05

A Magyar Nemzeti Bank 2007. január 11-én, csütörtökön, 15.00 órai kezdettel MNB Klubot rendez, amelynek témája az inflációs célkövetés. Abban, hogy Magyarországon sikerült sok évtized után az árstabilitás közelébe mérsékelni az inflációt, kulcsszerepe volt ennek a monetáris rendszernek.

A Magyar Nemzeti Bank stábja tanulmánykötetet állított össze, amely a Közgazdasági Szemle 2006. decemberi számában jelent meg és ez alkalomból Csermely Ágnes igazgatóhelyettes foglalja össze a főbb tanulságokat, beszámolva az inflációs célkövetés rendszere segítségével elért sikerekről, tapasztalatokról, miközben sorra veszi azokat a szakmai és gazdaságpolitikai kihívásokat is, amelyekkel a rendszer bevezetése és működtetése közben szembesültek. A felkért hozzászólók szintén e témakörben mondják el, ők hogyan látták az elmúlt időszakot.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a 428-2750-es telefonszámon, vagy a kommunikacio@mnb.hu e-mail címen. Jelentkezési határidő 2007. január 10. 14 óráig.

A konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Bank, Antall József konferenciaterem, V. ker. Szabadság tér 8-9.

Program

15:00 Megnyitó - Hamecz István igazgató, MNB

15:10 Az árstabilitás kapujában: az inflációs célkövetés tapasztalatai, tanulságai Magyarországon - Csermely Ágnes igazgatóhelyettes, MNB

2006-ban múlt öt éve annak, hogy hazánk monetáris politikai stratégiájaként működik az inflációs célkövetés. Abban, hogy Magyarországon sikerült sok évtized után az árstabilitás közelébe mérsékelni az inflációt, kulcsszerepe volt az inflációs célkövetés rendszerének. E kerek évforduló alkalmából a Magyar Nemzeti Bank stábja tanulmánykötetet állított össze, amelyben beszámolnak az inflációs célkövetés rendszere segítségével elért sikerekről, miközben számba veszik azokat a szakmai és gazdaságpolitikai kihívásokat is, amelyekkel a rendszer bevezetése és működtetése közben szembesültek. Csermely Ágnes előadása az inflációs célkövetés rendszere mögötti közgazdasági logikát, a hazai gyakorlat főbb gazdaságpolitikai tapasztalatait összegzi, s szól azokról a fontos részterületekről is, amelyek alapos elemzése egyúttal a magyar gazdaság működésének jobb megértését eredményezte.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

15:40 Értem-e a monetáris politikát? A jegybank tevékenysége oktatói, kutatói szemszögből - Gáspár Pál igazgató, ICEG Európai Központ

16:00 A monetáris transzparencia határai. Az inflációs célkövetés a piaci elemzők szemszögéből - Barcza György vezető elemző, ING Bank Zrt.

16:20 Kérdések, hozzászólások

16:30 Fogadás a résztvevőknek

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem