-2 °C Budapest

Lángokban állt a főiskola

Pénzcentrum
2005. október 12. 09:03

Tűz ütött ki keddre virradóan a Kodolányi János Főiskola székesfehérvári apartmanházában, ahol egy diák enyhe füstmérgezést szenvedett - közölte az MTI-vel a tűzoltóság.

Tűz ütött ki keddre virradóan a Kodolányi János Főiskola székesfehérvári apartmanházában, ahol egy diák enyhe füstmérgezést szenvedett - közölte az MTI-vel a tűzoltóság.
Katzer László tűzoltó alezredes elmondta: a tüzet nagy valószínűséggel egy égve felejtett cigaretta okozta, amitől az egyik szobában lángra kapott az ágynemű és a berendezés egy része, kitörtek az ablakok. Információja szerint a szobában a tűz idején senki nem tartózkodott, az ott lakó egyik diák azonban beszorult a lakóegységhez tartozó fürdőszobába.
Õt a tűzoltók szabadították ki, a mentők a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.A négy ágyas apartman egyik fele kiégett, az épület többi szobája a szellőztetés után lakható. A tűz okának pontos felderítésére megkezdődött a vizsgálat. Az elsődleges adatok szerint a szándékos károkozás kizárható. A füstmérgezést szenvedett főiskolai hallgatót kedden délelőtt hallgatják meg - tette hozzá a tűzoltó alezredes.
(forrás: MTI)
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem