21 °C Budapest

Egy százalékos korrekció

Pénzcentrum
2005. október 6. 08:20

A kormány döntése értelmében novemberben fizetik ki a nyugdíj éves egy százalékos korrekcióját, visszamenőlegesen is. Az emelés 21,1 milliárd forintba kerül.

A kormány döntése értelmében novemberben fizetik ki a nyugdíj éves egy százalékos korrekcióját, visszamenőlegesen is. Az emelés 21,1 milliárd forintba kerül.
Novemberben jön az emelt nyugdíj - közölte a kormányszóvivő a kabinet ülését követő tájékoztatón annak kapcsán, hogy a kabinet szerdán döntött az ellátás egy százalékos, éves korrekciójáról. Batiz András elmondta, a korrekciót a mintegy 3 millió érintett nemcsak novemberben és decemberben, hanem visszamenőlegesen egy összegben is megkapja.
A pénz idén is a szokásos novemberi nyugdíjfizetés napján érkezik meg: a nyugdíjasoknak a postás egyszerre viszi ki a novemberi emelt nyugdíjat, az emelés 10 hónapra visszamenőleg járó összegét, a 13. havi nyugdíj őszi részletét, valamint az első részlet korrekciós különbözetét. Egy átlagos nyugdíjas így több, mint 90 ezer forintot kap majd kézhez a következő hónapban és a nyugdíjminimumra jogosultak juttatása is csaknem 37 ezer forint lesz így novemberben.
A kabinet 2500 forintra felkerekítette azok visszamenőleges pénzét is, akiknek ennél kevesebb lenne a többlet. A kormány a jövedelempótló, illetve kiegészítő jellegű juttatásokat is megemeli egy százalékkal. Ez 1,1 milliárd, a nyugdíjakra vonatkozó egy százalék 20 milliárd forintba kerül.  
A szóvivő jelezte, hogy a nyolc lépcsős nyugdíjkorrekciós program ezen az emelésen felül értendő.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35