34 °C Budapest

Egy százalékos korrekció

Pénzcentrum
2005. október 6. 08:20

A kormány döntése értelmében novemberben fizetik ki a nyugdíj éves egy százalékos korrekcióját, visszamenőlegesen is. Az emelés 21,1 milliárd forintba kerül.

A kormány döntése értelmében novemberben fizetik ki a nyugdíj éves egy százalékos korrekcióját, visszamenőlegesen is. Az emelés 21,1 milliárd forintba kerül.
Novemberben jön az emelt nyugdíj - közölte a kormányszóvivő a kabinet ülését követő tájékoztatón annak kapcsán, hogy a kabinet szerdán döntött az ellátás egy százalékos, éves korrekciójáról. Batiz András elmondta, a korrekciót a mintegy 3 millió érintett nemcsak novemberben és decemberben, hanem visszamenőlegesen egy összegben is megkapja.
A pénz idén is a szokásos novemberi nyugdíjfizetés napján érkezik meg: a nyugdíjasoknak a postás egyszerre viszi ki a novemberi emelt nyugdíjat, az emelés 10 hónapra visszamenőleg járó összegét, a 13. havi nyugdíj őszi részletét, valamint az első részlet korrekciós különbözetét. Egy átlagos nyugdíjas így több, mint 90 ezer forintot kap majd kézhez a következő hónapban és a nyugdíjminimumra jogosultak juttatása is csaknem 37 ezer forint lesz így novemberben.
A kabinet 2500 forintra felkerekítette azok visszamenőleges pénzét is, akiknek ennél kevesebb lenne a többlet. A kormány a jövedelempótló, illetve kiegészítő jellegű juttatásokat is megemeli egy százalékkal. Ez 1,1 milliárd, a nyugdíjakra vonatkozó egy százalék 20 milliárd forintba kerül.  
A szóvivő jelezte, hogy a nyolc lépcsős nyugdíjkorrekciós program ezen az emelésen felül értendő.
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?