Tovább dagad a Google - beindult a "kinek van nagyobb" verseny

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 09:10

A keresőóriás bejelentette, hogy háromszorosára növeli az internetes kereséseknél elérhető weboldalak számát, ám azt többé már nem hajlandó közölni, hogy pontosan hány oldalt érhetünk el.

A keresőóriás bejelentette, hogy háromszorosára növeli az internetes kereséseknél elérhető weboldalak számát, ám azt többé már nem hajlandó közölni, hogy pontosan hány oldalt érhetünk el.
A vállalat hetedik születésnapjára újabb meglepetéssel készült a felhasználóknak: ismét jelentős mértékben növelték a keresések indexét, és állításuk szerint ez jelenleg az ezerszerese az eredeti méretének. A Google 1998 szeptemberében indult útjára, és az azóta eltelt időben hihetetlenül kibővült. A vállalat ázsiójának növekedését talán a világháló terjedésével lehetne összehasonlítani, hiszen mindkettő kitűnően példázza, hogy végre valóban megérkeztünk az információs korszakba. Elég, ha csak egy pillantást vetünk a jelenleg elérhető funkciók oldalára : Szergej Brin és Larry Page aligha álmodott ilyen bőségről a kezdet kezdetén.
A keresési index mostani bővítése a Reuters jelentése szerint háromszoros növekedést jelent a korábbihoz képest. A Google ezzel szeretné jelezni mindenki számára, hogy valóban az övé a legszélesebb, mindent átölelő internetes kereső, amivel a legnagyobb riválisok, így a Yahoo sem versenyezhet. "Számításaink szerint - a duplikált oldalakat figyelmen kívül hagyva - mintegy háromszorosra növeltük az adatbázist. Olvasóink is bátran letesztelhetik a kibővült szolgáltatást" - jelentette ki a hírügynökség érdeklődésére Marissa Mayer, a Google.com termékmenedzsere.
Elgondolkodtató azonban, hogy a vállalat többé már nem jelenteti meg a kereséseken keresztül elérhető weboldalak pontos számát. Korábban ezt 8, azaz nyolc milliárdra becsülték, most viszont nem hajlandók pontosan meghatározni. A döntést azzal indokolták, hogy már nem tulajdonítanak jelentőséget a számadatoknak, és a felhasználóknak sem fontos, hogy éppen hány milliárd oldalt érhetnek el. Ami számít, az a pontosság és a hatékonyság, amire azonban külön figyelmet fordítanak. Éppen ezért arra kérik az internetezőket, hogy hasonlítsák össze a keresések eredményeit más szolgáltatásokkal, és döntsék el, melyik motor szolgálja jobban az érdekeiket.
A keresőóriások közötti "kinek van nagyobb" tehát tovább folytatódik, miközben újabb fejlesztésekre készülnek. A Google legutóbb egy zárt konferencia ötletét dobta fel, amely októberben kerülne megrendezésre. A "Zeitgeist '05: The Google Partner Forum" elnevezésű rendezvényre a konkurens keresők, valamint több nagyvállalat vezetőjét is meghívják, ám a beszélgetések zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával zajlanak majd.
(Forrás: SG.hu Hírmagazin)
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?