-3 °C Budapest

Tovább dagad a Google - beindult a "kinek van nagyobb" verseny

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 09:10

A keresőóriás bejelentette, hogy háromszorosára növeli az internetes kereséseknél elérhető weboldalak számát, ám azt többé már nem hajlandó közölni, hogy pontosan hány oldalt érhetünk el.

A keresőóriás bejelentette, hogy háromszorosára növeli az internetes kereséseknél elérhető weboldalak számát, ám azt többé már nem hajlandó közölni, hogy pontosan hány oldalt érhetünk el.
A vállalat hetedik születésnapjára újabb meglepetéssel készült a felhasználóknak: ismét jelentős mértékben növelték a keresések indexét, és állításuk szerint ez jelenleg az ezerszerese az eredeti méretének. A Google 1998 szeptemberében indult útjára, és az azóta eltelt időben hihetetlenül kibővült. A vállalat ázsiójának növekedését talán a világháló terjedésével lehetne összehasonlítani, hiszen mindkettő kitűnően példázza, hogy végre valóban megérkeztünk az információs korszakba. Elég, ha csak egy pillantást vetünk a jelenleg elérhető funkciók oldalára : Szergej Brin és Larry Page aligha álmodott ilyen bőségről a kezdet kezdetén.
A keresési index mostani bővítése a Reuters jelentése szerint háromszoros növekedést jelent a korábbihoz képest. A Google ezzel szeretné jelezni mindenki számára, hogy valóban az övé a legszélesebb, mindent átölelő internetes kereső, amivel a legnagyobb riválisok, így a Yahoo sem versenyezhet. "Számításaink szerint - a duplikált oldalakat figyelmen kívül hagyva - mintegy háromszorosra növeltük az adatbázist. Olvasóink is bátran letesztelhetik a kibővült szolgáltatást" - jelentette ki a hírügynökség érdeklődésére Marissa Mayer, a Google.com termékmenedzsere.
Elgondolkodtató azonban, hogy a vállalat többé már nem jelenteti meg a kereséseken keresztül elérhető weboldalak pontos számát. Korábban ezt 8, azaz nyolc milliárdra becsülték, most viszont nem hajlandók pontosan meghatározni. A döntést azzal indokolták, hogy már nem tulajdonítanak jelentőséget a számadatoknak, és a felhasználóknak sem fontos, hogy éppen hány milliárd oldalt érhetnek el. Ami számít, az a pontosság és a hatékonyság, amire azonban külön figyelmet fordítanak. Éppen ezért arra kérik az internetezőket, hogy hasonlítsák össze a keresések eredményeit más szolgáltatásokkal, és döntsék el, melyik motor szolgálja jobban az érdekeiket.
A keresőóriások közötti "kinek van nagyobb" tehát tovább folytatódik, miközben újabb fejlesztésekre készülnek. A Google legutóbb egy zárt konferencia ötletét dobta fel, amely októberben kerülne megrendezésre. A "Zeitgeist '05: The Google Partner Forum" elnevezésű rendezvényre a konkurens keresők, valamint több nagyvállalat vezetőjét is meghívják, ám a beszélgetések zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával zajlanak majd.
(Forrás: SG.hu Hírmagazin)
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm