21 °C Budapest

Már a következő szezonra készülnek az ellenőrök

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 09:00

A közlekedés turisztikai jelentőségére, a turizmus és a közlekedés kapcsolatára irányította a figyelmet idén a Világturisztikai Szervezet (WTO) a Turizmus Világnapja alkalmából. Ennek apropóján a Magyar Turizmus Rt. és a BKV Rt. vezérigazgatója ezen a napon - szeptember 27-én - írta alá ünnepélyes keretek között azt a megállapodást, amelynek részeként a BKV-jegyellenőrök turisztikai képzésen vettek részt. Ennek célja a BKV Rt. tömegközlekedési eszközeit használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele, s ezáltal a turisták komfortérzetének javítása.

 
A közlekedés turisztikai jelentőségére, a turizmus és a közlekedés kapcsolatára irányította a figyelmet idén a Világturisztikai Szervezet (WTO) a Turizmus Világnapja alkalmából. Ennek apropóján a Magyar Turizmus Rt. és a BKV Rt. vezérigazgatója ezen a napon – szeptember 27-én – írta alá ünnepélyes keretek között azt a megállapodást, amelynek részeként a BKV-jegyellenőrök turisztikai képzésen vettek részt. Ennek célja a BKV Rt. tömegközlekedési eszközeit használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele, s ezáltal a turisták komfortérzetének javítása.
 
A külföldi turistákban Magyarországról kialakuló képet ugyanis nagy részben emberi tényezők befolyásolják, vagyis azok a honfitársaink, akik munkájuk során személyesen is találkoznak és kommunikálnak a hazánkba látogatókkal. Az alapvető turisztikai szolgáltatások– szállás, vendéglátás, kulturális programok – mellett rendkívül meghatározóak a budapesti tömegközlekedési szolgáltatás igénybevétele során szerzett benyomások is, hiszen a közlekedés a turizmus egyik legfontosabb pillére.
A felkészítés során az érintettek a turizmus fontosságáról, a városi tömegközlekedés külföldi és hazai tapasztalatairól, valamint a turistával való kommunikáció jelentőségéről kaptak tájékoztatást. Az eseményt Dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg, majd előadást tartott Dr. Galla Gábor, az MT Rt. vezérigazgatója, Aba Botond, a BKV Rt. vezérigazgatója és Asztalos Zoltán, az MT Rt. belföldi hálózati igazgatója is. Ezt követően vettek részt a meghívottak Kertész Zsuzsa média- és kommunikációs szakértő kommunikációs tréningjén.
A BKV Rt. és az MT Rt. között létrejött megállapodás részeként továbbá – a BKV-ellenőrök és a külföldi turisták közötti nyelvi nehézségek áthidalása érdekében – a két Társaság közös információs lapot készít angol, német és orosz nyelven, amely jelentősen megkönnyíti majd a kommunikációt. Az információs lap segítségével ugyanis az ellenőrök egyrészt könnyedén tudják tájékoztatni a jegy nélküli utast az elkövetett szabálytalanságról, másrészt felkínálják a 3 napos – korlátlan számú és időtartamú, Budapest közigazgatási határain belüli utazásra jogosító – jegy megvásárlásának lehetőségét a pótdíj megfizetésének alternatívájaként.
A Magyar Turizmus Rt. vállalja azt is, hogy a BKV Rt. információs kiadványait eljuttatja mind a 149 Tourinform irodába, valamint megjelenteti a BKV turistákat érintő tájékoztatóját a Budapestről szóló kiadványaiban és internetes portálján. További újdonság, hogy a BKV napijegyei ezentúl a Tourinform-hálózat irodáiban is kaphatóak lesznek.
A BKV Rt. vállalja még a jegyellenőr személyi állomány átcsoportosítását olymódon, hogy ezentúl az idegenforgalmi szempontból frekventált útvonalakon a turisztikai képzésre kiválasztott és azon részt vett ellenőrök dolgoznak majd.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?