0 °C Budapest

Már a következő szezonra készülnek az ellenőrök

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 09:00

A közlekedés turisztikai jelentőségére, a turizmus és a közlekedés kapcsolatára irányította a figyelmet idén a Világturisztikai Szervezet (WTO) a Turizmus Világnapja alkalmából. Ennek apropóján a Magyar Turizmus Rt. és a BKV Rt. vezérigazgatója ezen a napon - szeptember 27-én - írta alá ünnepélyes keretek között azt a megállapodást, amelynek részeként a BKV-jegyellenőrök turisztikai képzésen vettek részt. Ennek célja a BKV Rt. tömegközlekedési eszközeit használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele, s ezáltal a turisták komfortérzetének javítása.

 
A közlekedés turisztikai jelentőségére, a turizmus és a közlekedés kapcsolatára irányította a figyelmet idén a Világturisztikai Szervezet (WTO) a Turizmus Világnapja alkalmából. Ennek apropóján a Magyar Turizmus Rt. és a BKV Rt. vezérigazgatója ezen a napon – szeptember 27-én – írta alá ünnepélyes keretek között azt a megállapodást, amelynek részeként a BKV-jegyellenőrök turisztikai képzésen vettek részt. Ennek célja a BKV Rt. tömegközlekedési eszközeit használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele, s ezáltal a turisták komfortérzetének javítása.
 
A külföldi turistákban Magyarországról kialakuló képet ugyanis nagy részben emberi tényezők befolyásolják, vagyis azok a honfitársaink, akik munkájuk során személyesen is találkoznak és kommunikálnak a hazánkba látogatókkal. Az alapvető turisztikai szolgáltatások– szállás, vendéglátás, kulturális programok – mellett rendkívül meghatározóak a budapesti tömegközlekedési szolgáltatás igénybevétele során szerzett benyomások is, hiszen a közlekedés a turizmus egyik legfontosabb pillére.
A felkészítés során az érintettek a turizmus fontosságáról, a városi tömegközlekedés külföldi és hazai tapasztalatairól, valamint a turistával való kommunikáció jelentőségéről kaptak tájékoztatást. Az eseményt Dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg, majd előadást tartott Dr. Galla Gábor, az MT Rt. vezérigazgatója, Aba Botond, a BKV Rt. vezérigazgatója és Asztalos Zoltán, az MT Rt. belföldi hálózati igazgatója is. Ezt követően vettek részt a meghívottak Kertész Zsuzsa média- és kommunikációs szakértő kommunikációs tréningjén.
A BKV Rt. és az MT Rt. között létrejött megállapodás részeként továbbá – a BKV-ellenőrök és a külföldi turisták közötti nyelvi nehézségek áthidalása érdekében – a két Társaság közös információs lapot készít angol, német és orosz nyelven, amely jelentősen megkönnyíti majd a kommunikációt. Az információs lap segítségével ugyanis az ellenőrök egyrészt könnyedén tudják tájékoztatni a jegy nélküli utast az elkövetett szabálytalanságról, másrészt felkínálják a 3 napos – korlátlan számú és időtartamú, Budapest közigazgatási határain belüli utazásra jogosító – jegy megvásárlásának lehetőségét a pótdíj megfizetésének alternatívájaként.
A Magyar Turizmus Rt. vállalja azt is, hogy a BKV Rt. információs kiadványait eljuttatja mind a 149 Tourinform irodába, valamint megjelenteti a BKV turistákat érintő tájékoztatóját a Budapestről szóló kiadványaiban és internetes portálján. További újdonság, hogy a BKV napijegyei ezentúl a Tourinform-hálózat irodáiban is kaphatóak lesznek.
A BKV Rt. vállalja még a jegyellenőr személyi állomány átcsoportosítását olymódon, hogy ezentúl az idegenforgalmi szempontból frekventált útvonalakon a turisztikai képzésre kiválasztott és azon részt vett ellenőrök dolgoznak majd.
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm