-2 °C Budapest

340 millió a rekord - megdönti-e az Apple?

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 08:32

Az 1980-as években a Sony piacra dobott egy walkman nevű terméket. A hordozható, fejhallgatós kazettásmagnó elképesztő siker lett, 340 millió darabot adtak el belőle. Ennek a rekordnak a megdöntésére készülnek az amerikai Apple vezetői.

 
Az 1980-as években a Sony piacra dobott egy walkman nevű terméket. A hordozható, fejhallgatós kazettásmagnó elképesztő siker lett, 340 millió darabot adtak el belőle. Ennek a rekordnak a megdöntésére készülnek az amerikai Apple vezetői.
Az Apple két vezető menedzsere Jon Rubinstein és Phil Schiller magabiztosan nyilatkozott az iPod zenelejátszó jelenlegi és jövőbeni sikeréről a Berliner Zeitung nevű német lapnak. "Úgy vélem, az iPodból jóval többet fogunk tudni eladni, mint egykor a Sony a walkmanből. Nem szabad elfelejteni, hogy az iPod - a walkmanhez képest - kevésbé számít tömegterméknek. A mi lejátszónk ugyanis egy összetett rendszer része, amelyben van hardver és szoftver is és ne feledkezzünk meg az iTunes internetes zenei bolthálózatról sem. Részben ebben a komplexitásban rejlik az iPod sikere. A készüléknek jelenleg több mint 50 százalékos piaci részesedése van Japánban és Nagy-Britanniában, valamint 40 százalékos piaci részesedéssel büszkélkedhet az Egyesült Államokban a hordozható zenei lejátszók piacán" - nyilatkozta Jon Rubinstein, az iPod-részleg vezetője.
A szakember ugyanakkor hozzátette, hogy ő személy szerint nem hisz a konzolok, a digitális fényképezőgépek, a mobiltelefonok és a hordozható lejátszók egy készülékké való összeolvadásában. Rubinstein meg is indokolta a véleményét, mely összecseng Steve Jobs múltheti nyilatkozatával: " Bárki nézzen szét a konyhájában. Hol látunk olyan kenyérpirítót, ami kávét is tud főzni? Ennek a titka egyszerű: a kombinált, több funkciós termékek soha sem olyan jók az egyes területeken, mint a speciálisan egy-egy feladatra kifejlesztett eszközök. S hiába vannak a mobiltelefonokban digitális kamerák, az emberek többsége mégis szívesebben használja a külön készülékeket a fotók elkészítésére."
Rubinstein kitért a Motorola iTunes-mobiltelefonjára is. "Ez egy kísérleti eszköz, nem szabad azt hinni, hogy egy ilyen készülék képes lenne kiváltani az iPodot. Ugyan tud tárolni száz zeneszámot, viszont a zenelejátszóra az egész gyűjteményem felfér."
Az interjúból kiderült az is, hogy bár az Apple korábban rendszeresen beépítette a WLAN-adaptereket a készülékeibe, ez azonban közel sem lesz így a WiMAX esetében. "Nem tartjuk sokra a WiMAX-ot, hiszen az európai mobilszolgáltatók éppen most dobtak dobnak ki egy halom pénzt az UMTS-hálózatokra és ennek fényében az Egyesült Államokban is kérdéses a WiMAX sikere" - mondta Rubinstein.
"A WLAN megoldott egy problémát, aminek következtében bárki - legyen szó cégekről vagy magán felhasználókról - képessé váltak akár a falakon át is, vezeték nélkül információkat továbbítani vagy információkat cserélni. Jelenleg úgy tűnik, hogy a WiMAX ellenben csak a távközlési vállalatok számára lesz érdekes, hiszen nagy távolságra tudják majd vezeték nélkül továbbítani az adatokat" - osztotta kollégája véleményét Phil Schiller.
Forrás: SG.hu Hírmagazin
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem