Budapest, Hungary - May 26, 2016: Morgan Stanley sign on facade of an office building in Budapest on May 26, 2016. Morgan Stanley is an american company providing banking, securities and investment management services.

Tovább terjeszkedik Magyarországon az amerikai multi: kapkodnak az ilyen dolgozók után

MTI
2022. október 15. 18:36

További növekedést tervez Budapesten a Morgan Stanley, miközben a nemzetközi pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat globális kockázatkezelési személyzetének már negyede Budapesten dolgozik - mondta Keishi Hotsuki, a Morgan Stanley kockázatkezelési igazgatója az MTI-nek.

Az igazgató Magyarország fő vonzerejének nevezte a jelentős számú tehetséges elemző szakembert. A magyar oktatási rendszer sok analitikus gondolkodású, erős informatikai vagy matematikai tudással rendelkező szakembert termel ki, és hasznos az is, hogy Budapest az európai időzónában van - mondta.

A Morgan Stanley rengeteg pénzügyi szolgáltatást nyújt Londonból és New Yorkból, Budapest pedig Londonnal egy időzónában dolgozhat, és nagy átfedésben van New Yorkkal is - jegyezte meg. Hozzátette: erős kockázatkezelési csapatuk 2008 óta van jelen Budapesten, nagyjából kétezer kiváló szakembert foglalkoztató, fontos elemzőközpont lett a magyarországi. Beszélt róla, hogy számos új kihívással néznek szembe a kockázatkezelési területen, sok stressztesztet végeznek, és egyre nagyobb elvárásoknak kell megfelelni a felügyeleti hatóságok felé fennálló jelentéstételi kötelezettségekben is.

Amíg lesz utánpótlás a tehetséges szakemberekből, szívesen bővülünk Magyarországon

- fogalmazott. A kockázatmenedzsment két kiemelt fókuszterületét a geopolitikai kockázatok, valamint az infláció és a monetáris politika bizonytalanságai jelentik - hívta fel a figyelmet. Mindkettő hozzájárul a piacok nagyfokú ingadozásához és a világgazdasági pálya bizonytalanságához, beleértve a recesszió lehetőségét is. Emiatt elsősorban azokra az eseményekre figyelnek, amelyek jelentős következményekkel járhatnak a világban - mondta, jelezve: fel vannak készülve a folytatódó inflációs nyomás, a bizonytalan jegybanki monetáris politika és az ingadozó kamatlábak kockázatára is.

A jelenlegi teljesen más környezet, mint ami az elmúlt tíz évben megszokott volt, és a kockázatkezelésnek nagy szerepe van abban, hogy alkalmazkodjanak ehhez a megváltozott környezethez - hangsúlyozta. Kitért arra: a klímakockázat a kockázatkezelés egyik legfontosabb új pillére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Morgan Stanley az első amerikai bank, amely elkötelezte magát a nettó zéró finanszírozott kibocsátási cél mellett. Ez azt jelenti, hogy 2050-re nullára tervezik csökkenteni a hitelezési tevékenységből eredő nettó emissziót. Arra törekszenek, hogy a Morgan Stanley működéséből fakadó kibocsátás csökkentése mellett az ügyfeleiknél se jelentkezzen emisszió a finanszírozásukból.

Az új típusú kockázatokról elmondta: a bankok hagyományosan a klasszikus hitelkockázatra és a különböző piacokon (a részvény-, áru- vagy devizapiacon) jelentkező piaci kockázatra, valamint saját finanszírozási és likviditási kockázatukra helyezték a hangsúlyt. Az elmúlt 7-10 évben azonban egyre inkább az olyan tényezőkből fakadó működési kockázatokra összpontosítanak, mint az adatbiztonság, a kibertámadások, a szállítói kockázatok és az üzletmenet folytonossága - vagyis mindarra, ami kívül esik a pénzügyi kockázatok hagyományos szemléletén - ismertette.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?