15 °C Budapest
Delivery people and service, sustainable lifestyle. bike wolt foodpanda

Hihetetlen, de igaz: egy FoodPanda-futár közel 100 ezer forintot is összebiciklizhet egyetlen nap alatt

2022. április 17. 14:32

Újabb videóra bukkant a Pénzcentrum, amelyben egy biciklis futár arról beszél, hogy mennyit lehet konkrétan keresni a FoodPandánál és a Woltnál. Azon túl, hogy mennyi az órabér, illetve a címpénz a két konkurens vállalatnál, azt is elárulja, hogy mennyi volt eddig a rekord, amit valaha megkeresett egy napi munkával. Kiderült, hogy az egyik cégnél - bónuszokkal együtt - 96 ezer forintot biciklizett össze.

Újabb videót posztolt a TikTokon a BringásfutárBp nevű felhasználó, akinek vidói nyomán már korábban beszámoltunk róla, hogy mennyit kereshet egy bringás egy hónap alatt a Wolt-futárként, illetve hogy mennyit kereshet a FoodPandánál ugyanezzel a munkával. A most közzétett videóban konkrétan elárulja az órabéreket, valamint a teljesített címek után járó összegeket.

Egy budapesti futár a legújabb videó tanusága szerint a Woltnál csak címpénz van, a FoodPandánál pedig órabér és címpénz is. A Wolt hétfőtől csütörtökig 800 forintot fizet "ebédre" háromórás időtartamban, és "vacsorára" szintén 3 órás időintervallumban 700 forintot. A többi időszakban 550 forint a címpénz. A hétvégén az "ebéd" 850 forint négyórás időtartamban, "vacsorára" 3,4 órás időintervallumban 750 forintot. A többi időszakban 600 forint a címpénz. (Plusz a borravalók.) A FoodPandánál nincsenek időszakok, itt egységesen 950 forint az órabér és minden "kivitt cím" után 400 forint jár.

@bringasfutarbp

♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

BringásfutárBp a videóban arról is beszél, hogy a bevétel jelentősen növelhető azzal, ha bónuszidőszakban vállal valaki munkát. Ezek többnyire ünnepnapok, hétvégék, mikor kevesebben állnak munkába, illetve rossz időjárás esetén is kijelölhetnek bónusznapokat. A bringás futár azt is elárulta, mekkora volt az eddigi rekordösszeg, amit a Woltnál, valamint a FoodPandánál keresett. A rekordbevételekre természetesen a bónuszidőszakokban sikerült szert tennie, mikor lényegesen magasabbak voltak a bérek - emelte ki.

  • A Woltnál szakadó esőben +1 fokban óránként 6400 forintot keresett
  • A Foodpandánál még nagyobb rekordot állított be, az órabére 8000 forint volt - karácsonykor - a napi bevétele pedig 96 ezer forintot tett ki.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem