A courier working for Wolt food delivery service on his scooter on a sunny afternoon in Copenhagen, Denmark. cimlapi

Hivatalos: felvásárolják a Woltot, ezek a tervek a kiszállítós céggel

2021. november 10. 10:30

Kedd éjszaka bejelentették: az amerikai hátterű DoorDash felvásárolja a finn Wolt-ot 7 milliárd euróért. A felvásárlás után a vevő abban bízik, hogy vezető helyi kereskedelmi platformmá tud fejlődni a célországokban, ami a következő években jelentős üzleti növekedést eredményez.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kedd éjszakai bejelentés szerint a végleges megállapodás arról szól, hogy az amerikai vállalat egy éven belül megvásárolja a 2014-ben indult finn startupot, részvénytranzakció keretében. A Magyarországra 2018-ban piacra lépő Wolt 4000 alkalmazottal rendelkezik és 23 országban van jelen, írta a Portfolio.

Miki Kuusi, a Wolt társalapítója és jelenlegi vezérigazgatója a jövőben a DoorDash International vállalatot fogja vezetni és közvetlenül Tony Xu-nak, a DoorDash alapítójának és vezérigazgatójának jelent majd.

Röviddel ezelőtt bejelentettük, hogy mostantól egy csapatot alkotunk a DoorDash-sel. Folytatjuk megkezdett utunkat Woltként, de a DoorDash részeként - és felelősek leszünk a közös nemzetközi működésünkért is

- áll a Wolt közleményében.

A DoorDash elképesztő vállalkozást épített fel a világ egyik jelentősebb piacán, míg mi egy kis országból jövünk, és nagyon gyorsan kellett elsajátítanunk a terjeszkedés művészetét

- fogalmaz a Wolt vezére, akinek az a meggyőződése, hogy a Wolt és a DoorDash együtt globális vezető pozíciót foglalhat el.

A tranzakciót az amerikai vállalat részvénykibocsátásból finanszírozza, a részvények ára 206,45 dollár. A várakozások szerint a tranzakció 2022 első felében zárul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 24. hétfő
Timót
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?