Kreativitásban nincs hiány: mégsem jön könnyen a siker

2019. február 19. 12:31

Bár a mondás úgy tartja, hogy az első lépés a legnehezebb, úgy tűnik, hogy a vállalkozások esetében ez mégsem teljesen igaz. A Cápák között üzleti show-ba jelentkező vállalkozások tapasztalatai szerint a kreatív ötlet megszületésétől a vállalkozás indításáig jellemzően egy év sem telik el, viszont utána akár több évet is várni kell a sikerre.

Érdemes lehet minél jobban kidolgozni az üzleti elképzelést, mivel annál könnyebben és gördülékenyebben sikerülhet nemcsak beindítani, de működtetni is a vállalkozást - nem is beszélve a menet közbeni változtatások adminisztrációs és anyagi terheiről - tanácsolja a K&H. 

A Magyarországon első alkalommal látható Cápák között üzleti show-ba jelentkező vállalkozások rácáfolnak arra a mondásra, miszerint az első lépés a legnehezebb, hiszen többségük jellemzően már egy éven belül elindítja vállalkozását a kreatív elképzelése alapján - utána azonban évekig is elhúzódhat, míg az életképes és sikeres üzlet megvalósul.

Érdemes még a vállalkozás elindítása előtt minél pontosabban kidolgozni az üzleti elképzelést. Ez nemcsak a vállalkozás könnyebb és gördülékenyebb beindítását és működtetését segíti ugyanis, de a kiforrott üzleti elképzelések a befektetők megnyerése és a finanszírozás szempontjából is igen lényeges. Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a vállalkozás beindítása után már minden változtatás többlet adminisztrációval és költséggel járhat

- mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv szegmens marketing vezetője.

A hazai vállalkozások esetében kreativitásban nincs hiány, ugyanis nagyrészt saját ötleteiket szeretnék megvalósítani, és csupán töredékükre jellemző, hogy nemzetközi példa vagy családtagok, barátok inspirációja alapján indítanának vállalkozást. A kreativitás mellett azonban kétség kívül némi tőkére is szükség van. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A vállalkozások visszajelzései alapján a pár millió forint csak a kezdet, és sok esetben akár az ötmillió forintot is meghaladhatja a kezdeti működéshez szükséges tőke, aminek minél hatékonyabb felhasználásához is elengedhetetlen az átgondolt üzleti terv, a piacon letesztelt termék, és a jól átgondolt üzleti folyamatok - ami aztán a külső befektetők számára is vonzó lehet 

- hangsúlyozta a kkv szakember. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm