8 °C Budapest

Ők aztán sokat nyertek a vasárnapi zárva tartáson

Pénzcentrum
2015. április 24. 09:05

A vasárnapi zárva tartás miatt egyre több a vidékjáró boltautó, raktérből, platóról is árulnak Baranyában.

Egyre több vállalkozó kereskedő járja a vidéki kistelepüléseket. Nemcsak sütőipari termékeket, hanem más élelmiszereket, zöldséget-gyümölcsöt, sőt háztartási árukat is visznek a falvakba - írja a bama.hu.

Három autóval járjuk a megyeszékhely környéki kistelepüléseket, és a tapasztalat az, hogy egy-egy kocsi akár egy kisebb üzlet forgalmát is képes produkálni

 - mondta a lapnak egy vidéki pékség vezetője. A túrajáratok készletét néhány hét után pontosan igazítani tudták a vásárlói igényekhez, legyen a kívánság kenyér és zsemle, vagy különböző édes péksütemény.

A legfrissebb tapasztalat, hogy a hétvégét megelőző és közvetlenül követő napokon - minden bizonnyal a vasárnapi zárva tartás következményeként - a mozgóárusok forgalma is megerősödött. Nem mellékesen új álláshelyeket is teremtenek. A Kereskedők és Vendéglátósok Országos Érdek-képviseleti Szövetségének (KISOSZ) Baranya megyei szervezete szerint a szombati árusítás erősödőben van, és éppen most alakul egy vasárnapi körjárat Orfű térségében (a mozgóboltok sem működhetnek vasárnaponként - a szerk.).

Míg korábban jellemzően a vidéki vásárlók jártak túraszerűen a bevásárlóközpontokba - sok helyen a falubuszt is használták erre -, napjainkban fordult a helyzet, és a vállalkozó szellemű kereskedők viszik gyakorlatilag házhoz a fogyasztási cikkeket. A túraautók fenntartása sok esetben olcsóbb egy fix üzleténél, és a tapasztalat szerint az árak nem, vagy alig magasabbak, mint a boltokban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm