0 °C Budapest

Ők aztán sokat nyertek a vasárnapi zárva tartáson

Pénzcentrum
2015. április 24. 09:05

A vasárnapi zárva tartás miatt egyre több a vidékjáró boltautó, raktérből, platóról is árulnak Baranyában.

Egyre több vállalkozó kereskedő járja a vidéki kistelepüléseket. Nemcsak sütőipari termékeket, hanem más élelmiszereket, zöldséget-gyümölcsöt, sőt háztartási árukat is visznek a falvakba - írja a bama.hu.

Három autóval járjuk a megyeszékhely környéki kistelepüléseket, és a tapasztalat az, hogy egy-egy kocsi akár egy kisebb üzlet forgalmát is képes produkálni

 - mondta a lapnak egy vidéki pékség vezetője. A túrajáratok készletét néhány hét után pontosan igazítani tudták a vásárlói igényekhez, legyen a kívánság kenyér és zsemle, vagy különböző édes péksütemény.

A legfrissebb tapasztalat, hogy a hétvégét megelőző és közvetlenül követő napokon - minden bizonnyal a vasárnapi zárva tartás következményeként - a mozgóárusok forgalma is megerősödött. Nem mellékesen új álláshelyeket is teremtenek. A Kereskedők és Vendéglátósok Országos Érdek-képviseleti Szövetségének (KISOSZ) Baranya megyei szervezete szerint a szombati árusítás erősödőben van, és éppen most alakul egy vasárnapi körjárat Orfű térségében (a mozgóboltok sem működhetnek vasárnaponként - a szerk.).

Míg korábban jellemzően a vidéki vásárlók jártak túraszerűen a bevásárlóközpontokba - sok helyen a falubuszt is használták erre -, napjainkban fordult a helyzet, és a vállalkozó szellemű kereskedők viszik gyakorlatilag házhoz a fogyasztási cikkeket. A túraautók fenntartása sok esetben olcsóbb egy fix üzleténél, és a tapasztalat szerint az árak nem, vagy alig magasabbak, mint a boltokban.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 29. 16:06