16 °C Budapest
Üzletek átalakítására lehet szükség, az új online kasszák miatt

Üzletek átalakítására lehet szükség, az új online kasszák miatt

Pénzcentrum
2015. április 15. 10:31

Az újabb online kasszák bevezetésének még nincsen meg az időpontja, azonban közel 50-60 ezer vállalkozást fog érinteni. Többek között taxisokat, kozmetikusokat és a pénzváltókat írja a delmagyar.hu

Mára alábbhagyott a felháborodás a készülő rendelkezés miatt, miszerint a fodrászoknak, taxisoknak és kozmetikusoknak is kötelező lesz majd használni az online kasszákat. Ez közel 50-60 ezer vállalkozást érint majd. A kérdés az: hová fogják tenni?

Farkas András a Rádió Taxi sofőrje szerint több szerkezet már nem fér el a kocsiban, legfeljebb a csomagtartóban. A nagyobb szépségszalonokban, pedig ha bevezetnék az online pénztárgépeket, két műszakban akár 20-50 gép üzemeltetését is meg kellene oldani, mert az ott dolgozó kozmetikusok és fodrászok egyéni vállalkozóként dolgoznak és úgynevezett "székbérleti díjat" fizetnek. Az üzletek átalakítására, új belsőépítészeti megoldásokra lenne szükség, a külön pénztárgépek beszerzése és üzemeltetése pedig jelentős többletköltséggel járna.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?