24 °C Budapest

Tervezhető költségek: felhős Office jön

2011. június 29. 09:32

Távoli munka nem újdonság, de a felhőn végzett mégiscsak meglepő lehet a vállalatok számára. A Microsoft Office alkalmazása a legnagyobb felhasználói táborral rendelkező irodai programcsomag elérhető felhősített változatban is.

A felhős alkalmazások egy távoli szervergépen futnak, nem terhelik a helyi számítógépeket. A programokhoz biztonsági rendszereken keresztül hozzáférhetünk, és a szokásos irodai csomagok esetében megszokott feladatokat elvégezhetjük. A rendszer segít a költségek megfékezésében, hiszen nincs szükség óriási számítási kapacitású számítógépek fejlesztésére, a feladatok nagy része egy távoli számítógépen fut le.

A Microsoft a felhő alapú számítástechnika irányába tett eddigi legnagyobb lépésére szánta el magát a héten azzal, hogy lerántotta a leplet a már eddig is komoly profitot termelő irodai szoftvercsomagjának, az Office-nak az online változatáról. A szolgáltatás startját tegnap jelentették be New Yorkban. A szoftveróriás ezzel új életet lehel két évtizede kifejlesztett irodai alkalmazáscsomagjába, amely felhősített változatához a jövőben havidíjas internetes szolgáltatás keretében lehet hozzájutni - írja a Világgazdaság.

A Microsoft a felhő alapú számítástechnika irányába tett eddigi legnagyobb lépésére szánta el magát a héten azzal, hogy lerántotta a leplet a már eddig is komoly profitot termelő irodai szoftvercsomagjának, az Office-nak az online változatáról. A szolgáltatás startját tegnap jelentették be New Yorkban. A szoftveróriás ezzel új életet lehel két évtizede kifejlesztett irodai alkalmazáscsomagjába, amely felhősített változatához a jövőben havidíjas internetes szolgáltatás keretében lehet hozzájutni.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?