Kiderült: itt nyílik a legújabb magyar pláza

Pénzcentrum
2010. október 30. 12:02

Immár felszíni munkálatokkal, az ütemtervnek megfelelően halad a Sió Pláza építése. Az épület szerkezeti elemeinek elkészítéséhez új toronydarut is munkába állított a kivitelező. A szerkezeti munkák a tervek szerint még az idén befejeződnek, a kereskedelmi központ átadására pedig 2011 decemberében kerülhet sor.

A város történtének egyik legnagyobb beruházásával kapcsolatban Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere elmondta: a korábbi − részben finanszírozási, részben pedig kivitelezési − nehézségek megoldásával idén februártól gördülékenyen halad a kivitelezés. Mostanra ráadásul a munkálatok elérkeztek a látványos fázisba, hiszen az épület szerkezetének építése már a földfelszínen zajlik.

Somogyi Csaba, a beruházásért felelős Erste Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a közműépítéssel és a területtel kapcsolatos nehézségek megoldása új lendületet adott a projektnek. A tervek szerint a Pláza átadására 2011 decemberében kerül sor, és a kivitelezési munkák mellett már zajlanak a tárgyalások a lehetséges bérlőkkel is.

A pláza belső területén a pinceszinti pillérek elkészültek, a körítő vasbeton falak pedig 90 százalékos készültségben vannak. Elkészültek a pinceszinti liftaknafalak is, valamint elkezdődött a pincefödém zsaluzatának és vasszerelésének készítése. A Pláza belső területén a szerkezetépítési munkák december végére készülnek el, a mélygarázs vasbeton zárófödémjét pedig jövő március végén adja át az önkormányzatnak a kivitelező továbbépítésre. Az önkormányzat beruházásában épülő Szabadság tér kivitelezése ezt követően kezdődik majd.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25