26 °C Budapest

Kiderült: itt nyílik a legújabb magyar pláza

Pénzcentrum
2010. október 30. 12:02

Immár felszíni munkálatokkal, az ütemtervnek megfelelően halad a Sió Pláza építése. Az épület szerkezeti elemeinek elkészítéséhez új toronydarut is munkába állított a kivitelező. A szerkezeti munkák a tervek szerint még az idén befejeződnek, a kereskedelmi központ átadására pedig 2011 decemberében kerülhet sor.

A város történtének egyik legnagyobb beruházásával kapcsolatban Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere elmondta: a korábbi − részben finanszírozási, részben pedig kivitelezési − nehézségek megoldásával idén februártól gördülékenyen halad a kivitelezés. Mostanra ráadásul a munkálatok elérkeztek a látványos fázisba, hiszen az épület szerkezetének építése már a földfelszínen zajlik.

Somogyi Csaba, a beruházásért felelős Erste Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a közműépítéssel és a területtel kapcsolatos nehézségek megoldása új lendületet adott a projektnek. A tervek szerint a Pláza átadására 2011 decemberében kerül sor, és a kivitelezési munkák mellett már zajlanak a tárgyalások a lehetséges bérlőkkel is.

A pláza belső területén a pinceszinti pillérek elkészültek, a körítő vasbeton falak pedig 90 százalékos készültségben vannak. Elkészültek a pinceszinti liftaknafalak is, valamint elkezdődött a pincefödém zsaluzatának és vasszerelésének készítése. A Pláza belső területén a szerkezetépítési munkák december végére készülnek el, a mélygarázs vasbeton zárófödémjét pedig jövő március végén adja át az önkormányzatnak a kivitelező továbbépítésre. Az önkormányzat beruházásában épülő Szabadság tér kivitelezése ezt követően kezdődik majd.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM