Per üdülési csekk miatt: diszkriminatív a rendszer?

Pénzcentrum
2010. augusztus 18. 09:17

Mivel az üdülési csekkek forgalmazása több tízmilliárd forintos üzlet, az abból kimaradók között sok a felháborodó. Egyikőjük, egy debreceni étteremtulajdonos a GVH-hoz fordult - írja a Népszabadság.

A debreceni vendéglátós azért fordult a versenyhivatalhoz, mert a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem engedélyezte számukra, hogy vendégeiktől üdülési csekket fogadjanak el, ami véleménye szerint diszkriminatív, és anyagi hátrányba hozta őt.

Elmondása szerint az elmúlt három évben akárhányszor nyújtottak be kérelmet az üdülési alapítvány által a csekk forgalmazására létrehozott Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-hez, egyszer sem minősítették őket elfogadóhelylyé, pedig megfeleltek a követelményeknek.

Ugyan a bejelentésben foglalt adatok alapján versenyfelügyeleti eljárás megindításának feltételei nem álltak fönn, a GVH megállapította, a szóban forgó kft.-nél az üdülésicsekk-elfogadói helyre jelentkezők kiválasztása során diszkriminatív gyakorlat érzékelhető, ezért írásban fordult a kft.-hez, ami nem vezetett eredményre.

Egy, az ügyet ismerő ügyvéd szerint a versenyhivatal nagyon komoly jogi megállapításokat tett a társaságnál tapasztalt hátrányos diszkriminációval kapcsolatban, ezért az érintett vendéglátósoknak érdemes volna megfontolniuk egy próbaper megindítását az alapítvány ellen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07