17 °C Budapest

Per üdülési csekk miatt: diszkriminatív a rendszer?

Pénzcentrum
2010. augusztus 18. 09:17

Mivel az üdülési csekkek forgalmazása több tízmilliárd forintos üzlet, az abból kimaradók között sok a felháborodó. Egyikőjük, egy debreceni étteremtulajdonos a GVH-hoz fordult - írja a Népszabadság.

A debreceni vendéglátós azért fordult a versenyhivatalhoz, mert a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem engedélyezte számukra, hogy vendégeiktől üdülési csekket fogadjanak el, ami véleménye szerint diszkriminatív, és anyagi hátrányba hozta őt.

Elmondása szerint az elmúlt három évben akárhányszor nyújtottak be kérelmet az üdülési alapítvány által a csekk forgalmazására létrehozott Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-hez, egyszer sem minősítették őket elfogadóhelylyé, pedig megfeleltek a követelményeknek.

Ugyan a bejelentésben foglalt adatok alapján versenyfelügyeleti eljárás megindításának feltételei nem álltak fönn, a GVH megállapította, a szóban forgó kft.-nél az üdülésicsekk-elfogadói helyre jelentkezők kiválasztása során diszkriminatív gyakorlat érzékelhető, ezért írásban fordult a kft.-hez, ami nem vezetett eredményre.

Egy, az ügyet ismerő ügyvéd szerint a versenyhivatal nagyon komoly jogi megállapításokat tett a társaságnál tapasztalt hátrányos diszkriminációval kapcsolatban, ezért az érintett vendéglátósoknak érdemes volna megfontolniuk egy próbaper megindítását az alapítvány ellen.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?