2 °C Budapest

Még mindig csekkel üdül a magyar

2010. július 6. 12:02

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott és forgalmazott üdülési csekk soha nem látott népszerűségnek örvend. Az idei év első hat hónapjában már 36 milliárd Ft összegű üdülési csekk került a felhasználókhoz, amely az előző év hasonló időszakához képest 5%-os növekedést mutat -tájékoztatta lapunkat az MNÜA.

Az üdülés, pihenés, kikapcsolódás területén működő hazai szolgáltatók az év eddig eltelt időszakában 11%-kal magasabb arányban fogadtak el üdülési csekket.

A turisztikai főszezonban kétmillió üdülési csekkel rendelkező személy, közel 15 ezer belföldi szolgáltatónál használhatja fel a hazai turizmus sajátos fizetési eszközét.

Az üdülési csekk forgalmazás mintegy nyolcezer hazai munkahelyet tart fent és itthon teremt forgalmi adó, nyereségadó és egyéb költségvetési bevételeket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem