23 °C Budapest

Még mindig csekkel üdül a magyar

2010. július 6. 12:02

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott és forgalmazott üdülési csekk soha nem látott népszerűségnek örvend. Az idei év első hat hónapjában már 36 milliárd Ft összegű üdülési csekk került a felhasználókhoz, amely az előző év hasonló időszakához képest 5%-os növekedést mutat -tájékoztatta lapunkat az MNÜA.

Az üdülés, pihenés, kikapcsolódás területén működő hazai szolgáltatók az év eddig eltelt időszakában 11%-kal magasabb arányban fogadtak el üdülési csekket.

A turisztikai főszezonban kétmillió üdülési csekkel rendelkező személy, közel 15 ezer belföldi szolgáltatónál használhatja fel a hazai turizmus sajátos fizetési eszközét.

Az üdülési csekk forgalmazás mintegy nyolcezer hazai munkahelyet tart fent és itthon teremt forgalmi adó, nyereségadó és egyéb költségvetési bevételeket.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?