12 °C Budapest

Tesco Magyarország: 30 új áruház, 1700 munkahely idén

2010. április 20. 10:21

A magyarországi Tescónak az elmúlt évben is sikerült megtartani piacvezető pozícióját. A cég folytatta beruházásait országszerte, és a már meglévő 20 000 hazai dolgozóján felül további közel 2 000 embernek teremtett munkalehetőséget. Idén 30 új áruház - köztük hipermarket és expressz típusú boltok - nyitását tervez és 1 700 fővel kívánja növeli foglalkoztatottainak számát.

A nemzetközi gazdasági válság ellenére a magyarországi Tesco változatlanul megfelelt a vásárlói és tulajdonosi elvárásoknak és megtartotta piacvezető pozícióját. A cég a 2009-2010-es üzleti évben is folytatta beruházásait országszerte, és a már meglévő közel 20 000 dolgozóján felült további 2 000 embernek teremtett munkalehetőséget.

A Tesco Csoport ma közzétett üzleti eredménye szerint csoport szinten a vállalat 8,5%-os árbevétel növekedést ért el 2009-ben. A Tesco, mely immár 14 országban van jelen 2009 és 2010 márciusa között több mint 13%-kal növelte szokásos vállalkozási eredményét. A magyarországi Tesco erős piacvetetőként jelentősen hozzájárult a Tesco Csoport pozitív pénzügyi eredményéhez.


Per Bank


"A Tesco-Global Áruházak Zrt. Magyarország egyik legnagyobb külföldi befektetőjeként elkötelezett az ország és a hazai fogyasztók iránt. 2010-ben harminc áruház nyitását tervezzük az ország különböző pontján, hogy vásárlóink még kényelmesebben, lakóhelyükhöz még közelebb intézhessék napi bevásárlásaikat. Így a széles áruválaszték és a kedvező árak mellett a vásárlás igazi élménnyé válik a Tescóban. A munkahelyteremtésben is zászlóvivők kívánunk lenni, az elmúlt 10 évhez hasonlóan idén is 1 700 új állás létrehozását céloztuk meg, lehetőséget teremtve ezzel sok száz család számára a biztonságos egzisztenciára" - mondta Per Bank, a magyarországi Tesco vezérigazgatója.

A Tesco Csoport ma tette közzé az elmúlt év üzleti eredményét, eszerint a Csoport Közép-Európában tovább növelte piaci részesedését köszönhetően a költségek alacsony szinten tartásának, a vásárlók számára nyújtott kedvező áraknak és az új beruházásoknak.

Legfontosabb Csoport szintű gazdasági mutatók a 2009-2010-es üzleti évben:

- 8,5%-os árbevétel növekedés Csoport szinten (benzinkutak kivételével); 6,8% a benzinkutak beszámításával, 62,5 mrd GBP értéken
- 12,3%-os szokásos vállalkozási eredmény, és 10,1%-os adózási előtti eredmény emelkedés
- 7,1 millió négyzetméternyi új áruházi terület, 72% Nagy-Britannián kívül
- A klímaváltozás elleni küzdelemben változatlanul példaértékű működés: Co2 kibocsátás 7,8%-os csökkentése Csoport szinten
- 16 000 új munkahely teremtése világszerte (9 000 Nagy-Britanniában)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Terry Leahy, a Tesco vezérigazgatója:

"A nemzetközi gazdasági válság okozta kihívások ellenére a Tesco Csoport elérte kitűzött céljait. Csoportszinten sikeresen vezettünk be olyan költség struktúrákat és termékválasztékot, amelyek lehetővé tették, hogy a vásárlók a nehéz időkben még többet spórolhassanak, vagy igény szerint, szinten tarthassák vásárlásaikat és ne szenvedjenek hiányt.


Sir Terry Leahy


Nemzetközi pozíciónk és a nem-élelmiszer termékek esetében komoly kihívásokkal szembesültünk, amikor a recesszió elért minket, de épp ezek az ületi területek lehetnek azok, amelyek a gazdasági növekedés beindulásával látványosan növekedni tudnak.

Ha stratégiánk egészét tekintjük - Nagy-Britannia, nemzetközi, nem-élelmiszer termékek, szolgáltatások - ma erősebb a pozíciónk, mint a válság előtt volt. Sikeresek voltak stratégiai felvásárlásaink; organikus fejlődési programunk jól előkészített volt, s ez mind hozzájárul a hosszútávon fenntartható üzleti növekedéshez. A mérlegfőösszeg emelkedésével jó alapunk van arra, hogy növeljük jövőbeli befektetéseink megtérülését."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm