16 °C Budapest

Magyar poharakkal árulja autóit a Rolls-Royce

Pénzcentrum
2010. március 16. 09:32

A világ egyik legpatinásabb autómárkájának, a Rolls-Roycenak a beszállítója lett az Ajka Kristály Üvegipari Kft. Az autógyár összesen 700 luxuslimuzin felszerelésére adta le a megrendelését.

Az Ajka Kristály Üvegipari Kft. poharakat és palackokat gyárt a Rolly-Royce autóiba, az első 25 garnitúrából álló szállítmány az ünnepek előtti utolsó munkanapon, pénteken indult útnak - írja a Napi Gazdaság.

A Rolls-Royce az elmúlt év végén négy ajánlatot tevő cég közül választotta ki az ajkai társaságot, amely eddig mintegy 700 jármű felszerelésére kapott megrendelést. Katzer Zoltán vezérigazgató elmondta, eddig elsősorban whiskey-s palackokat, poharakat és pezsgős kelyheket gyártottak, de várhatóan üdítős kelyhek és különböző méretű borospoharak is készülnek majd az üzemben.

Az Ajka Kristály, miután rendelésállománya a gazdasági válság után mintegy 60 százalékkal csökkent. Nettő árbevétele 2007-ben még 2,1 milliárd forint volt, ez 2008-ra 1,8 milliárd forintra esett vissza, és a társaság adóssága pedig az elmúlt időszakban már meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

A cég épp egy éve kényszerült arra, hogy csődvédelmet kérjen. Miután azonban több nagy konkurens gyártó is tönkrement, az év második felében változott a piaci helyzete - írja a lap.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06