22 °C Budapest

Magyar poharakkal árulja autóit a Rolls-Royce

Pénzcentrum
2010. március 16. 09:32

A világ egyik legpatinásabb autómárkájának, a Rolls-Roycenak a beszállítója lett az Ajka Kristály Üvegipari Kft. Az autógyár összesen 700 luxuslimuzin felszerelésére adta le a megrendelését.

Az Ajka Kristály Üvegipari Kft. poharakat és palackokat gyárt a Rolly-Royce autóiba, az első 25 garnitúrából álló szállítmány az ünnepek előtti utolsó munkanapon, pénteken indult útnak - írja a Napi Gazdaság.

A Rolls-Royce az elmúlt év végén négy ajánlatot tevő cég közül választotta ki az ajkai társaságot, amely eddig mintegy 700 jármű felszerelésére kapott megrendelést. Katzer Zoltán vezérigazgató elmondta, eddig elsősorban whiskey-s palackokat, poharakat és pezsgős kelyheket gyártottak, de várhatóan üdítős kelyhek és különböző méretű borospoharak is készülnek majd az üzemben.

Az Ajka Kristály, miután rendelésállománya a gazdasági válság után mintegy 60 százalékkal csökkent. Nettő árbevétele 2007-ben még 2,1 milliárd forint volt, ez 2008-ra 1,8 milliárd forintra esett vissza, és a társaság adóssága pedig az elmúlt időszakban már meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

A cég épp egy éve kényszerült arra, hogy csődvédelmet kérjen. Miután azonban több nagy konkurens gyártó is tönkrement, az év második felében változott a piaci helyzete - írja a lap.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?