18 °C Budapest

Magad alatt vágod a fát, ha nem mész üzleti útra

2009. szeptember 16. 12:02

Ahogy a válság begyűrűzött a cégek könyvelésének rubrikái közé, a menedzserek viharos sebességgel igyekeztek csökkenteni a költségeket ott, ahol lehetett. Az üzleti utak terén kicsit túlzásba is vitték a dolgot.

Az üzleti utak elhagyása rövid távon ugyan megspórolt dollárokat jelent a cégek életében, hosszú távon azonban remek üzletektől eshetnek el a vállalatok. Különösen egy olyan országban, mint az Egyesült Államok, ahol a személyes találkozó a technika vívmányainak ellenére is még mindig különösen fontos az üzleti életben.

Világos, hogy gazdasági recesszió van, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy 30 százalékkal csökkenteni kéne az üzleti utak költségeit, amikor 5 százalékkal zsugorodott az iparág - idézte az IHS Global Insight egyik szakértőjét a USA Today.

Az IHS becslése szerint az amerikai vállalatok csupán idén 193 milliárd dollárnyi profittól esnek el azért, mert nem költik el üzleti utakra azt az összeget, amit el lehetne és el is kellene költeniük. A becslést 15 különböző ágazat 1998 és 2007 közötti kormányzati és magánadataiból készítették el.

Az Oxford Economics szintén most nyilvánosságra hozott elemzése pedig arra jutott: minden üzleti útra kötött dollár 3,8 dollár profitot és 12,5 dollár extra bevételt termel az Egyesült Államok cégeinél. A kutatók arra jutottak: a vállalatok önmagukat hozzák lehetetlen helyzetbe, ha a nehézségeket rövid távú költségcsökkentésekkel akarják orvosolni.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?