13 °C Budapest

Magad alatt vágod a fát, ha nem mész üzleti útra

2009. szeptember 16. 12:02

Ahogy a válság begyűrűzött a cégek könyvelésének rubrikái közé, a menedzserek viharos sebességgel igyekeztek csökkenteni a költségeket ott, ahol lehetett. Az üzleti utak terén kicsit túlzásba is vitték a dolgot.

Az üzleti utak elhagyása rövid távon ugyan megspórolt dollárokat jelent a cégek életében, hosszú távon azonban remek üzletektől eshetnek el a vállalatok. Különösen egy olyan országban, mint az Egyesült Államok, ahol a személyes találkozó a technika vívmányainak ellenére is még mindig különösen fontos az üzleti életben.

Világos, hogy gazdasági recesszió van, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy 30 százalékkal csökkenteni kéne az üzleti utak költségeit, amikor 5 százalékkal zsugorodott az iparág - idézte az IHS Global Insight egyik szakértőjét a USA Today.

Az IHS becslése szerint az amerikai vállalatok csupán idén 193 milliárd dollárnyi profittól esnek el azért, mert nem költik el üzleti utakra azt az összeget, amit el lehetne és el is kellene költeniük. A becslést 15 különböző ágazat 1998 és 2007 közötti kormányzati és magánadataiból készítették el.

Az Oxford Economics szintén most nyilvánosságra hozott elemzése pedig arra jutott: minden üzleti útra kötött dollár 3,8 dollár profitot és 12,5 dollár extra bevételt termel az Egyesült Államok cégeinél. A kutatók arra jutottak: a vállalatok önmagukat hozzák lehetetlen helyzetbe, ha a nehézségeket rövid távú költségcsökkentésekkel akarják orvosolni.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem