Magad alatt vágod a fát, ha nem mész üzleti útra

2009. szeptember 16. 12:02

Ahogy a válság begyűrűzött a cégek könyvelésének rubrikái közé, a menedzserek viharos sebességgel igyekeztek csökkenteni a költségeket ott, ahol lehetett. Az üzleti utak terén kicsit túlzásba is vitték a dolgot.

Az üzleti utak elhagyása rövid távon ugyan megspórolt dollárokat jelent a cégek életében, hosszú távon azonban remek üzletektől eshetnek el a vállalatok. Különösen egy olyan országban, mint az Egyesült Államok, ahol a személyes találkozó a technika vívmányainak ellenére is még mindig különösen fontos az üzleti életben.

Világos, hogy gazdasági recesszió van, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy 30 százalékkal csökkenteni kéne az üzleti utak költségeit, amikor 5 százalékkal zsugorodott az iparág - idézte az IHS Global Insight egyik szakértőjét a USA Today.

Az IHS becslése szerint az amerikai vállalatok csupán idén 193 milliárd dollárnyi profittól esnek el azért, mert nem költik el üzleti utakra azt az összeget, amit el lehetne és el is kellene költeniük. A becslést 15 különböző ágazat 1998 és 2007 közötti kormányzati és magánadataiból készítették el.

Az Oxford Economics szintén most nyilvánosságra hozott elemzése pedig arra jutott: minden üzleti útra kötött dollár 3,8 dollár profitot és 12,5 dollár extra bevételt termel az Egyesült Államok cégeinél. A kutatók arra jutottak: a vállalatok önmagukat hozzák lehetetlen helyzetbe, ha a nehézségeket rövid távú költségcsökkentésekkel akarják orvosolni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?