Változik az ingatlanlízing illetékterhe!

Pénzcentrum
2008. december 15. 09:15

A 2009-es adó- és járulékcsomag részeként szélesebb körben vehetik január elsejétől igénybe a kedvezményes, kétszázalékos vagyonszerzési illetéket az ingatlanforgalmazással foglalkozó vállalkozások - írja a Világgazdaság.

Korábban a könnyítéssel azok élhettek, akik fő tevékenységként végezték az ingatlanforgalmazást, vagy pénzügyi lízinget, jövőre azonban a nettó árbevétel meghatározott összetétele alapján dől el a jogosultság, így a hitelezési vagy betétgyűjtési tevékenységet végzők is igénybe vehetik, ha árbevételük meghatározott százaléka az ingatlanhoz kapcsolódik.

Könnyítés az is, hogy induló vállalkozások is igényelhetik a kedvezményes illetékfizetést, ha vállalják, hogy nettó árbevételük megoszlása a törvényi feltételeknek megfelelően alakul.

Amennyiben ez a vállalásuk nem teljesül, június 15-ig jelezhetik az APEH felé, ekkor csak az illetékkülönbözet 50 százalékkal növelt összegét kell büntetésként befizetniük. Ha ez után jelzik, úgy mulasztási bírság is terheli őket, ha egyáltalán nem jelzik, úgy az illetékkülönbözet kétszeresét kell befizetniük.

A legfőbb feltétel, miszerint az ingatlanokat két éven belül értékesíteniük kell, nem változott.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?