Újabb magyar márkának van vége

Pénzcentrum
2008. október 22. 08:30

Több mint fél évszázados működést követően a felszámolás sorsára jutott a nagykanizsai székhelyű Kanizsa Ruhaipari Szövetkezet - értesült a Napi Gazdaság.

A nyugat-európai piacokon a saját márkákról is ismert szövetkezeteknél nemrégiben a finanszírozási problémák miatt már a termelést is kénytelenek voltak leállítani. A cég, amely egykor több száz dolgozót foglalkoztatott, három kisipari szövetkezet egyesülésével jött létre, s még a hetvenes évek közepén specializálódott női felsőkonfekció gyártására, majd a nyolcvanas évek végén az elsők között kezdtek kisszériás, illetve egyedi ruhák gyártásába.

Mindeközben jelentős összegeket áldoztak a műszaki fejlesztésre is. Az ágazat válságát sokáig sikerrel vészelték át, a megrendelők között olyan cégek voltak, mint a Magda Rose, a Gerald Darel vagy a Zapa. Néhány évvel ezelőtt még saját márkával is piacra léptek, ez az Anissa volt.

A cég azonban nem tudott lépést tartani a folyamatosan növekvő termelési költségekkel. Az egyre növekvő tartozások miatt az év elején már csökkentették a dolgozói juttatásokat, így a legjobb szakemberek közül sokan odébbálltak. A bíróság szeptember végén az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt.-t bízta meg a felszámolási eljárással. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a szövetkezetnek pontosan mekkora az adóssága, azonban az már szinte biztos, hogy a termelést nem lehet újraindítani.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?