29 °C Budapest

Újabb magyar márkának van vége

Pénzcentrum
2008. október 22. 08:30

Több mint fél évszázados működést követően a felszámolás sorsára jutott a nagykanizsai székhelyű Kanizsa Ruhaipari Szövetkezet - értesült a Napi Gazdaság.

A nyugat-európai piacokon a saját márkákról is ismert szövetkezeteknél nemrégiben a finanszírozási problémák miatt már a termelést is kénytelenek voltak leállítani. A cég, amely egykor több száz dolgozót foglalkoztatott, három kisipari szövetkezet egyesülésével jött létre, s még a hetvenes évek közepén specializálódott női felsőkonfekció gyártására, majd a nyolcvanas évek végén az elsők között kezdtek kisszériás, illetve egyedi ruhák gyártásába.

Mindeközben jelentős összegeket áldoztak a műszaki fejlesztésre is. Az ágazat válságát sokáig sikerrel vészelték át, a megrendelők között olyan cégek voltak, mint a Magda Rose, a Gerald Darel vagy a Zapa. Néhány évvel ezelőtt még saját márkával is piacra léptek, ez az Anissa volt.

A cég azonban nem tudott lépést tartani a folyamatosan növekvő termelési költségekkel. Az egyre növekvő tartozások miatt az év elején már csökkentették a dolgozói juttatásokat, így a legjobb szakemberek közül sokan odébbálltak. A bíróság szeptember végén az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt.-t bízta meg a felszámolási eljárással. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a szövetkezetnek pontosan mekkora az adóssága, azonban az már szinte biztos, hogy a termelést nem lehet újraindítani.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm